Gafa colosală făcută de englezi după finala EURO 2020. Cu cine i-au confundat pe italieni. Toată Europa râde acum de ei.

Andrei Cezar 13.07.2021, 13:17

Supărați că naționala Anlgiei nu a reușit să câștige finala Camapionatului European în fața Italiei, suporterii selecționatei Albionului s-au răzbunat pe tot ce le-a ieșit în cale. Fanii au făcut ravagii pe străzile Londrei, lăsând în urmă munți de gunoaie. Au distrus bunuri și i-au atacat pe suporterii italieni care le-au ieșit în cale. În plus, englezii au atacat și una dintre ambasadele țărilor membre ale Uniunii Europene.

Gafa colosală făcută de englezi după finala EURO 2020. Cu cine i-au confundat pe italieni

Anglia a pierdut finala EURO 2020, disputată pe Wembley, în fața Italiei în urma loviturilor de departajare (1-1 și 2-3 d.l.d.). După ce Donnarumma a apărat ultima lovitură de la 11 metri executată de Bukayo Saka, s-a dezlănțuit bucuria în tabăra ”azzurrilor”. Suporterii englezi aflați pe stadionul de 90.000 de locuri nu au mai așteptat festivitatea de premiere și au părăsit arena în grabă. Mulți dintre ei s-au împrăștiat pe străzile Londrei unde au început să distrugă tot ce le-a ieșit în cale.

Nici puținii suporteri italieni nu au scăpat de furia ultrașilor din insulă, mulți dintre ei fiind agresați.

Printre ”victimele” englezilor s-a numărat și Ambasada Bulgariei la Londra. Furia i-a orbit atât de tare pe britanici încât nu au mai realizat că, deși steagurile vecinilor noștri și al Italiei sunt asemănătoare din punct de vedere cromatic, distribuirea celor trei culori – verde, alb și roșu – este diferită. Ei au încercat astfel să rupă drapelul bulgarilor, confundându-l cu cel al italienilor.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul bulgar Georgi Gotev, de la Euractiv.bg.

„Suporterii nervoși au încercat să rupă steagul de la Ambasada Bulgariei din Londra, pentru că are aceleași culori că drapelul Italiei”, a scris Georgi Gotev, pe contul său de Twitter, potrivit Prosport.

Englezii au confundat steagul Italiei cu cel al Bulgariei
Englezii au confundat steagul Italiei cu cel al Bulgariei

Englezii nu știu să piardă

Britanicii nu par să accepte prea ușor înfrângerea, convinși fiind, înainte de finală, de faptul că trofeul ”it’s coming home” (vine acasă – n.r.). Ei încearcă să determine UEFA să reia meciul cu Italia pe motiv că jucătorii Squadrei Azzurra i-au tratat pe fotbaliștii englezi ”ca pe niște sclavi”. În acest sens, a fost inițiată și o petiție care a strâns până acum peste 25.000 de semnături.

„Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige?

Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc”, a scris cel care a lansat una dintre petiții pe site-ul change.org.

Urmăriți Impact.ro și pe