REPORTAJ

Gabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de ani petrecuți în Israel. Ce spune despre revederea cu marele actor EXCLUSIV

Cristian Botez 23.06.2021, 17:50

Gabriella Vlad Werner, cea care a fost iubita lui Florin Piersic, a doua mare dragoste a actorului după Tatiana Iekel, se va reîntoarce în România, după ce în ultimii 35 de ani a trăit în Israel,  în orașul Ashtod, situat la 40 de kilometri de Palestina. Și nu doar din cauza stării de război, și din cauza ultimelor bombardamente, atacuri cu rachete din urmă cu nicio lună la care au fost supuse orașele israeliene. Părinții Gabriellei au 84 de ani, și actrița vrea să fie alături de ei, să-i sprijine la bătrânețe. Și-a făcut socotelile ca în toamnă să fie din nou acasă, în țara ei pe care o iubește atât de mult.

Studentă, îndrăgostită de Florin Piersic, șefă de promoție cu media 10

Viața Gabriellei în Israel își are trecutul cu decenii în urmă. Și rădăcinile poate chiar în vechea relație pe care a avut-o cu marele actor român, Florin Piersic. Frumoasa poveste de iubire dintre Gabriella și Florin a durat 9 ani, între 1974 și 1983. Ea era studentă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematrografie, acutalul UNATC.

Gabriella  a intrat la Teatru în 1974, anul în care s-a îndrăgostit de Florin, și a terminat 4 ani mai târziu, ca șefă de promoție, cu media 10. Fapt pentru care, ulterior, după ce a emigrat în Israel, unde și-a continuat cariera de actriță și, mai apoi,de profesoară de teatru, a primit, din partea statului Israel, gradul de Maestru.

Gabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de ani petrecuți în Israel
Gabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de ani petrecuți în Israel

Florin cu Ana Szeles, Florin cu Angela Similea. Gabriella deasupra tuturor

Frumoasa și deosebit de talentata Gabriella a vrut să se despartă de marele actor în momentul în care acesta și-a oficializat, în 1976, relația cu actrița de originea maghiară, Ana Szeles, care, de altfel, un an mai târziu avea să-i dăruiască lui Piersic al doilea său fiu, Daniel, după Florin jr.,  născut cu 8 ani mai devreme, în timpul căsniciei cu marea actriță Tatiana Ikel.

Gabriella nu a suportat ideea că Florin s-a însurat, a vrut să rupă relația, dar irezistibilul actor, un adevărat, pe atunci, vrăjitor de femei frumoase, a reușit să o convingă să rămână lângă el. Și asta până în 1983, când ruptura, totuși, s-a produs. Între timp Florin Piersic a divorțat și de Ana Szeles, care l-a părăsit pe actor, după ce relația extraconjugală a acestuia cu Angela Similea ajunsesese de notorietate. În 1983 Gabriella l-a cunoscut pe  Marcel, cetățean israelian, om de afaceri, cu birou la București, cu care s-a și căsătorit în scurt timp, chiar în România.

După ce li s-a născut prima fată, Ana, au plecat din țară, în Austria, la Viena, unde au trăit 3 ani. După un an și jumătatea avea să se nască și cea de-a doua fată a lor, Adela, după care s-au mutat în Israel, în Ashtod. A fost o căsnicie frumoasă, care s-a terminat însă, prin divorț, în 1990. Relația dintre Gabriella și Marcel este, însă, foarte puternică și acum, ba chiar mai așezată și mai sudată, ca una de prietenie, acum, după peste 30 de ani, după cum spune chiar Gabriella.

Peste ani, cele două fete, Ana și Adela au plecat și s-au stabilit în Australia, una în Sidney, cealaltă în Melbourne, în februarie anul acestă, Ana născând o fetiță, Allegra, făcând-o, astfel pe Gabriella Vlad Werner bunică.

Gabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de aniGabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de ani petrecuți în Israel petrecuți în Israel
Gabriella Vlad Werner, fosta iubită a lui Florin Piersic, se întoarce în țară definitiv după 35 de ani petrecuți în Israel

Actriță și profesoară de succes în Israel

Ani de zile, decenii chiar, în Israel, Gabriella și-a continuat cariera de actriță, peste câțiva ani ajungând chiar să predea teatru la Universitatea din Ashtod. A avut zeci de serii de studenți, a organizat și a susținut sute de spectacole, ajungând să fie extrem de apreciată în comunitatea de artiști din oraș, iubită și respectată de publicul israelian.

Treptat s-a obișnuit și cu noul stil de viață, specific acestei țări aflate într-o permanentă stare de tensiune din cauza confilctelor repetate cu țările arabe din jur și, în special, din cauza vecinătății cu teritoriile plestiniene, cu atât mai mult cu cât Ashtod se află la doar 40 de kilometri distanță de acestea.

Astfel, Gabriella s-a obișnuit inclusiv cu perioadele de bombardamente, cu tirurile de rachete, artilerie și arme automate, cu schimburile de focuri periodice, uneori extrem de frecvente între cele două părți.

„În afara orașului, când începeau să urle sirenele, coboram din mașină, ne depărtam și ne aruncam la pământ cu fața în jos”

Gabriella încă mai este sub imperiul spaime prin care a trecut recent, în cele două săptămâni de atac cu rachete, de acum nici o lună, la care au fost supuse orașele israeliene.

”Noroc că m-am obișnuit, că cei peste 30 de ani petrecuți în Israel m-au călit, m-au făcut un om extraordinar de disciplinat, așa cum sunt toți israelienii, când este vorba de a asculta de indicațiile autorităților în situațiile de atac”, a spus, în exclusivitate pentru impact.ro, Gabriella Vlad Werner.

”Când suntem atacați cu rachete noi știm exact ce trebuie să facem”, a continuat actrița. ”Dacă suntem în casă, intrăm și ne baricadăm în camera-adăpost. Aici fiecare apartament are o cameră-buncăr din beton-armat care rezistă la atacul cu bombe. Sunt impenetrabile. Toate camerele de acest gen sunt pe o singură coloană a blocului. Dacă blocul este lovit de o rachetă, cade blocul, dar coloana de buncăre rămâne intactă. De asemnea, dacă suntem prin oraș, sunt amenajate peste tot adăposturi comune. Odată ce au început să sune alarmele, în caz de atac cu rachete, populația surprinsă pe străzi, în locuri publice, se îndreaptă rapid spre cel mai apropiat astfel de adăpost”.

Gabriella si fetele ei, Ana si Adela
Gabriella si fetele ei, Ana si Adela

„Și dacă ești plecat pe lângă oraș, în afară lui”, întreabă reporterul.

”Aici toate posturile de radio difuzează instantaneu, în caz de atac, anunțurile de alertă, alarmele. Dacă ești pe șosea, pe auostradă, tragi mașina pe dreapta, de depărtezi rapid de mașină, intri pe câmp sau pe unde ești și te pui la pământ cu fața în jos, cu mâinile acoperindu-ți capul. Stai așa pînă nu se mai aud sirenele! Cum am spus, toată lumea este disciplinată și se supune tuturor acestor reguli. Până la urmă, este vorba de viața ta!”.

Fosta iubită a lui Florin Piersic, după ani și ani, din nou în acasă

Gabriella Vlad Werner vine în țară, la sfârșitul acestei luni, pentru două săptămâni. Nu și-a văzut părinții de aproape doi ani. Îi este tare dor de ei.

”Vin să stau cu ei.  Nu mai pot de dor. Și gata, m-am hotărât. De altfel mă gândesc la asta de mai multă vreme. Mă întorc definitiv în țară. Mai stau în vară și cât o mai sta din toamnă, să-mi regezi niște probleme de ordin administrativ în Ashtod, inclusiv cu statul Israel, căci 35 de ani trăiți acolo înseamnă multe chestiuni de rezolvat când te retragi, și vin în România mea”, ne-a declarat actrița.

”O să vrei să-l revezi pe Florin?”, a întrebat-o pe Gabriella autorul acestui articol.

”În niciun caz. E o poveste încheiată definitiv. A fost o poeveste de dragoste, de viață, care s-a consumat la vremea ei. Ultima oară când am vorbit cu el a fost acum vreo cinci ani, când m-a sunat de ziua mea. Apoi, a amuțit. Anul trecut a sunat, i-am văzut numărul pe telefon, dar mi-am zis Ia, mai lasă-mă!. Și nu i-am răspuns. Am auzit că are sănătatea șubredă, că s-a retras la țară, de frica Covidului… Îi doresc sănătate. Eu îmi văd e viața mea!”, a conchis Gabriella Vlad Werner, care, iată, ne anunță că se întoarce în țară definitiv, după 35 de ani.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...