Gabriela Ruse, victorie uriașă în turneul de la Dubai în fața jucătoarei de pe locul 5 WTA. Duel cu Simona Halep în turul doi

Sorin Barbu 15.02.2022, 15:00
Gabriela Ruse, victorie uriașă în turneul de la Dubai în fața jucătoarei de pe locul 5 WTA. Duel cu Simona Halep în turul doi

Gabriela Ruse, succes senzațional în primul tur al turneului de la Dubai. Jucătoarea din România a reușit cea mai importantă victorie a carierei după ce a trecut, în trei seturi, de Paula Badosa, o sportivă de 24 de ani care ocupă locul 5 în clasamentul WTA. Irina Begu a pierdut duelul cu Dayana Yastremska.

Gabriela Ruse a reușit cea mai importantă victorie a carierei

Nimeni nu-i dădea nicio șansă, dar a reușit minunea. Gabriela Ruse s-a prezentat la ora meciului din primul tur, după trei confruntări în calificările turneului din Dubai și părea o victimă sigură în duelul cu Paula Padosa, deținătoarea titlului de la Indian Wells și una dintre jucătoarele în vogă din circuitul feminin.

Încă de la primurile schimburi, Badosa a realizat că va fi un meci în care va avea mult de muncă. Și așa au stat lucrurile. Jucătoarea din România s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-4, după un meci epuizant de aproape două ore și jumătate.

Gabriela Ruse o va înfrunta pe Simona Halep

Gabriela Ruse are 24 de ani și este antrenată de Iulian Vespan și Cătălin Nedelescu. În turul doi al turneului de la Dubai o va înfrunta pe Simona Halep, care a trecut luni de Alison Riske, 6-2, 6-4. Partida va avea loc miercuri. Halep şi Ruse s-au mai întâlnit de două ori până acum în circuitul WTA, iar Simona a câștigat de fiecare dată.

„Este unul dintre turneele mele preferate, pentru că am câștigat de două ori, am jucat câteva meciuri foarte bune aici și abia aștept startul. Publicul ne dă energie, ne susține mereu.

Este o nouă provocare de fiecare dată când ajung aici. Îmi plac terenurile, atmosfera și știu totul despre turneu”, a declarat Simona Halep, înaintea startului turneului de la Dubai.

Din păcate, Irina Begu (54 WTA) a pierdut în primul tur. Sportiva din România a câștigat primul set al partidei cu Dayana Yastremska, dar jucătoarea din Ucraina, aflată pe locul 146 WTA, a reușit să întoarcă soarta confruntării și să se impună în ultimele două seturi.

Urmăriți Impact.ro și pe