Gabriela Firea se laudă cu un nou proiect important, menit să ajute copiii aflați în situații vulnerabile: „Am trimis la Bruxelles un document fundamental”

Elena Avramescu 06.10.2022, 11:48
Gabriela Firea se laudă cu un nou proiect important, menit să ajute copiii aflați în situații vulnerabile: „Am trimis la Bruxelles un document fundamental”

Ministrul Familiei și Egalității de Șanse a făcut un nou anunț important, ce are în vedere toți copiii aflați în situații vulnerabile. Gabriel Firea a anunțat, cu mândrie, că a reușit să trimită la Bruxelles un document fundamental – Planul Național de Acțiune pentru implementarea „Garanției pentru copii”.

Un nou proiect marca Gabriela Firea

„Proiectul a fost elaborat la recomandarea Comisiei Europene și reprezintă una dintre soluțiile concrete, menite să asigure un cadru unitar, la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale și garantarea accesului copiilor aflați în situații de vulnerabilitate la o serie de servicii esențiale: educație timpurie, sănătate, locuire, alimentație.

Îi felicit pe colegii mei din Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au lucrat cu profesionalism și dedicare acest document!”, a spus fostul primar al Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Înafară de funcția de ministru al Familiei, Gabriela Firea este și coordonatorul național al programului “Garanția pentru copii” și este de părere că, alături de reprezentanții tuturor celorlalte autorități implicate în elaborarea acestui plan național de acțiune, trebuie găsite soluții viabile care pot ajuta cu adevărat peste un milion de copii români ce se află în situații grele din varii motive.

„Odată cu acest plan de acțiune pentru implementarea „Garanției pentru copii”, avem un mecanism în plus pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili dintre copiii din România, prin oferirea de servicii de educație timpurie și îngrijire, prin oferirea unei mese sănătoase în cadrul școlii, a unor servicii de sănătate sau prin asigurarea unor condiții de locuire decente.

De altfel, prevederile care alcătuiesc “Garanția pentru Copii” au fost unele dintre elementele cheie care au stat la baza stabilirii priorităților naționale din domeniul protecției și promovării drepturilor copilului, incluse în noul proiect al Strategiei Naționale privind drepturile copilului, pentru perioada 2022-2027”, a mai scris Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Gabriela Firea, evste bună despre tchetele sociale pentru mame și nou-născuți

La sfârșitul lunii trecute, ministrul Familiei a finalizat ultimele detalii pentru sprijinul în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familii vulnerabile. Acest ajutor este pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar va include și consiliere parentală. Însă cele care vor beneficia de aceste tichete vor fi mămicile cu bebeluși de până în 3 luni.

„Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar. Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame.

Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.

Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect”, a scris Gabriela Firea tot pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, mamele pot să utilizeze aceste tichete pentru a cumpăra orice este necesar pentru nou-născuți, cum ar fi scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...