Gabriela Firea, pusă pe „război”. De ce va depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban. Este decisă să meargă până-n pânzele albe

Mihai Roșoiu 11.11.2020, 13:14
Gabriela Firea, pusă pe „război”. De ce va depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban. Este decisă să meargă până-n pânzele albe

E război pe scena politică românească. Gabriela Firea va depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban. Fosta primăriță a capitalei este decisă să meargă până la capăt pentru a-și găsi dreptatea. Firea a făcut public faptul că intenționează să-l cheme în fața justiției pe șeful Executivului în cel mai scurt timp posibil.

Gabriela Firea depune plângere penală împotriva lui Orban și a Ministrului Fondurilor europene

Fostul edil al Capitalei vrea să-și facă dreptate cu ajutorul justiției. În opinia Gabrielei Firea, cei doi au blocat voit semnarea unui contract de modernizare a rețelei de termoficare în București. Timp de un an, cei doi i-ar fi pus bețe-n roate în mod repetat. Scopul celor doi membri ai Guvernului ar fi fost unul electoral. Scenariul înaintat de fostul primar PSD este că Orban și Boloș au sabotat-o pentru ca la alegeri victoria să aparțină alianței PNL-USR-PLUS.

Firea vrea sa-i cheme in fata justitiei pe Ludovic Orban si Marcel Bolos
Firea vrea sa-i cheme in fata justitiei pe Ludovic Orban si Marcel Bolos

Gabriela Firea a oferit mai multe detalii într-o intervenție telefonică la Antena 3:

„ Vreau să vă dau o informaţie în premieră şi exclusivitate. Voi face plângere împotriva premierului şi împotriva ministrului Fondurilor Europene care astăzi au semnat un contract de finanţare împreună cu noul primar al Capitalei, primarul Dreptei Unite, pentru finanţarea reabilitării conductei de termoficare. Un contract care era gata acum un an, la care am lucrat cu echipa mea patru ani, noi am realizat strategia energetică a Capitalei, de asemenea, studiul de fezabilitate şi am îndeplinit toate condiţionalităţile solicitate de la Bruxelles, e vorba de 333 milioane de euro”, a subliniat Firea.

Nicușor Dan luat la țintă de Gabriela Firea

Succesorul Gabrielei Firea nu a scăpat nici el de acuzații. Fostul primar general al Bucureștiului a făcut afirmații grave la adresa lui Nicușor Dan. În opinia pesedistei, Marcel Boloș și Nicușor Dan au pus la cale această stratagemă.

Gabriela Firea depune plângere penală împotriva lui Ludovic Orban, dar pornește un război pe mai multe fronturi. Fostul edil este decis să meargă până la capăt și a dezvăluit care a fost scopul celor pe care-i consideră vinovați:

„ De când a venit acest Guvern, ni s-a spus că nu putem să semnăm, deci acum aproape un an de zile acest contract de finanţare, şi să începem practic să reabilităm conductele, ca să nu mai fie probleme cu apa caldă şi căldura pentru că nu avem toate acordurile în scris ale proprietarilor sub ale căror terenuri tranzitează reţeaua de termoficare. Aveam în jur de 30% din aceste acorduri. Nici în această clipă nu există aceste acorduri, dar ce să vezi, fix în campanie electorală, ca domnul Orban cu ministrul Fondurilor şi cu noul primar să se împăuneze în faţa populaţiei şi în faţa bucureştenilor, au confiscat întreaga muncă a echipei mele, dar nu asta este important, ăsta este un furt. Important este că timp de un an de zile, cu aceste fonduri, puteam să reabilităm reţeaua de termoficare. Au sabotat bucureştenii”, a mai spus Gabriela Firea.

 

Urmăriți Impact.ro și pe