Gabriela Firea, primele declarații după votul românilor. Noul primar al Capitalei este Nicușor Dan, cu 47.2%, potrivit exit-poll-ului

Elena Avramescu 27.09.2020, 21:17
Gabriela Firea, primele declarații după votul românilor. Noul primar al Capitalei este Nicușor Dan, cu 47.2%, potrivit exit-poll-ului

Gabriela Firea a facut primele declarații după votul românilor la alegerile locale din 2020. Gabriela Firea a pierdut în fața lui Nicușor Dan, care a înregistrat 47/2% din voturi, în timp ce Gabriela Firea doar 39%. Potrivit Sociopol, procentul a fost următorul: 45% Nicușor Dan, 44% Gabriela Firea și 7% Traian Băsescu.

Gabriela Firea, primele declarații după votul românilor

Alegeri Locale 2020. Exit-poll pentru ora 20.00

Conform exit-poll-ului prezentat pe surse de AdevărulNicușor Dan conduce cu 5 procente în fața Gabrielei Firea. Așadar, se pare că bucureștenii îl vor pe candidatul USR-PLUS, susținut de PNL, la conducerea Primăriei Capitalei. Și la sectoare se anunță o victorie de proporție pentru PNL.

  • Sectorul 1. În continuare se duce o luptă la baionetă între Daniel Tudorache şi Clotilde Armand. Primarul PSD în funcţie e umăr la umăr cu candidata USR-PLUS-PNL. Va conta decisiv prezenţa la vot pe finalul zilei. Potrivit surselor citate, Clotilde Armand ar fi uşor favorită, în condiţiile în care electoratul dreptei iese mai târziu la vot.
  • Sectorul 2. Radu Mihaiu (USR-PLUS-PNL) e cu un pas în primărie, după ce Dan Cristian Popescu (PSD) şi  Neculai Onţanu (ADER), care şi-au canibalizat voturile.
  • Sectorul 3. Robert Negoiţă (ProRomânia) e favorit pentru un nou mandat de primar, dar anonimul Adrian Moraru e la o diferenţă foarte mică în spatele său. Negoiţă e avantajat şi de prezenţa mică la vot din sector. Calculele ar putea fi răsturnate printr-o mobilizare masivă pe ultima sută de metri.
  • Sectorul 4. Simona Spătaru era pe primul loc la ora 16.00, la o diferenţă mică de Daniel Băluţă, însă la ora 17.00 ierarhia s-a inversat .La ora 19.00, Simona Spătaru şi Daniel Băluţă sunt umăr la umăr. Va conta fiecare vot. E o situaţie identică cu cea de la Sectorul 1. Primarul PSD în funcţie a plecat favorit clar, însă candidatul dreptei a recuperat consistent.
  • Sectorul 5. Cristian Băcanu (PNL) şi Daniel Florea (PSD) sunt umăr la umăr, urmaţi de Piedone (PPUSL) şi de Marian Vanghelie (PSDI). Favorit e candidatul PNL, în condiţiile în care Florea, Piedone şi Vanghelie se bat pe acelaşi electorat ( de stânga).
  • Sectorul 6. Ciprian Ciucu va obţine o victorie clară, susţin sursele citate.
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...