Gabriela Firea, plângere împotriva premierului României? Acuzațiile sunt grave, de corupție și abuz în serviciu

Ana Anitoiu / 02.11.2020, 15:29
Gabriela Firea, plângere împotriva premierului României? Acuzațiile sunt grave, de corupție și abuz în serviciu

Gabriela Firea a anunțat că se gândește foarte serios să depună o plângere față de premierul României, Ludovic Orban. Fostul primar general al Capitalei îi aduce prim-ministrului acuzații grave.

Ce acuzații i-a adus Gabriela Firea lui Ludovic Orban

Mai exact, Gabriela Firea l-a acuzat pe Ludovic Orban de corupție și abuz în serviciu, precum și de șantaj și cumpărare de voturi, după ce acesta nu a alocat suficienți bani Capitalei.

”Premierul a anunțat, în dispreț total față de cetățeni, că recunoaște că a subfinanțat Primăria București doar pentru a câștiga politic candidatul dreptei unite. Ceea ce a recunoscut premierul are conotație juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislației.

Îl transformă pe Ludovic Orban direct în inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetățenii unui oraș doar pentru a avea avantaje politice. Ne dorim ca instituțiile statului să reacționeze și să sancționeze faptele încă prim-ministrului Orban”, a spus Gabriela Firea.

De asemenea, fostul primar general al Capitalei a spus că a discutat cu avocații și că se gândește foarte serios să depună o plângere față de Ludovic Orban.

Gabriela Firea ar putea depune o plangere la adresa lui Ludovic Orban. Ce acuzatii ii aduce
Mesaj publicat de Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook

Gabriela Firea, întrebări la adresa PNL. Ce acuzații a mai formulat

Totodată, Gabriela Firea a scris, luni, pe pagina ei de Facebook, că Ludovic Orban ”pustiește economia” și ”sărăcește oamenii”, în ultima lună de guvernare.

”Face calcule cu cât să majoreze TVA-ul, nu dacă. Majorarea TVA îi afectează direct pe românii cu venituri mici și medii. Refuzul PNL de a prezenta Bugetul confirmă cu certitudine ceea ce am aflat de la oameni care lucrează în guvern. Și care au văzut ce vor să facă.

  • Dacă nu au nimic de ascuns față de români, de ce nu publică proiectul de buget?
  • De ce nu pun bugetul în transparență decizională așa cum prevede legea?
  • Ce au de ascuns?
  • De ce le e frică să vină cu bugetul înainte de alegeri?
  • Ce nu trebuie să afle alegătorii despre intențiile PNL pentru anul viitor?

Ei zic declarativ, înainte de alegeri, că nu vor majora taxele. Nu îi doare gura să mai mintă încă o dată, la fel cum au mințit când spuneau că vor respecta legea cu majorările de pensii, că vor dubla alocațiile de la 1 august, după ce tot ei le-au amânat, că nu se vor atinge de banii prevăzuți pentru majorările de salarii pentru profesori.

Au fost numai minciuni, de sus, până jos. Nu putem merge pe încredere cu acest guvern. Oamenii nu mai au încredere. Să vină cu cifrele, pentru că nu pot minți cu cifrele. Nu îi vom lăsa să secretizeze bugetul înainte de alegeri”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI