Gabriela Firea insistă cu testarea extinsă a populației și critică aspru guvernul Orban: ”Opriți guvernul criminal!”

Iancu Andreea 03.11.2020, 16:02
Gabriela Firea insistă cu testarea extinsă a populației și critică aspru guvernul Orban: ”Opriți guvernul criminal!”

Politicianul Gabriela Firea aduce critici dure asupra modului în care guvernul Orban gestionează criza pandemiei în România. Social democrata consideră că singura modalitate de a ține sub control infectările este testarea extinsă. Fostul primar al Capitalei se laudă cu un program de testare pe care l-a propus încă de când se afla în fruntea Primăriei Bucureștiului.

Gabriela Firea, soluția pentru salvarea vieților este testarea extinsă

Cuvintele folosite de Gabriela Firea pentru a descrie guvernarea cabinetului Orban sunt extrem de aspre. Politicianul consideră că o măsură ideală pentru a gestiona pandemia de coronavirus este testarea populației. Astfel, cei confirmați se vor putea izola și va fi oprită răspândirea în comunitate.

”Opriți guvernul criminal! Pentru că este crimă ignorarea singurei măsuri care salvează vieți : testarea extinsă a populației și izolarea pozitivilor, astfel încât să fie stopată răspândirea comunitară a SarsCov2. Guvernul inconștient poate reduce imediat numărul de cazuri noi, dacă schimbă protocolul de testare, astfel încât toți cetățenii care prezintă risc de infectare să poată fi testați imediat, gratuit”, a scris politicianul pe Facebook.

De asemenea, Gabriela Firea solicită executivului schimbarea protocolului de testare a cetățenilor. Astfel, orice persoană care cunoaște că ar avea un risc de infectare să se poată testa gratuit.

”Dați-le șansa cetățenilor care știu că sunt sau au fost contacți indirecți să își facă un test pentru a evita infectarea unor alți cetățeni. Sunt mulți oameni care nu au simptome dar care au soția, șoțul, un prieten apropiat care a fost contact cu cineva pozitiv. Multe dintre aceste persoane sunt responsabile și ar merge să își facă un test pentru a exclude riscul de infectare. Dar prețurile sunt prea mari și nu pot face acest lucru”, a explicat Gabriela Firea pe Facebook.

Programul de testare extinsă, propus de Gabriela Firea pentru gestionarea epidemiei de coronavirus
Programul de testare extinsă, propus de Gabriela Firea pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

Fostul primar al Capitalei solicită redeschiderea școlilor

În urmă cu doar câteva zile, Gabriela Firea considera nepotrivită închiderea școlilor. Fostul edil al Capitalei propunea ca metodă de precauție testarea cadrelor medicale, prin același program propus în timpul exercitării funcției de primar al Bucureștiului.

„Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală.

Ce e de făcut? Să fie testaţi profesorii şi elevii şi doar unde e un focar să iei o astfel de măsură de închidere a şcolii. Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt de asemenea multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodologia online”, a susținut Gabriela Firea, joi, 29 octombrie, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, conform adevarul.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...