Gabriela Firea îl somează pe ministrul Finanțelor: ”Să nu abuzeze de funcția pe care o deține”

Firea îl acuză pe ministrul Finanțelor că a făcut rectificarea bugetară ținând cont doar de interesul politic

Gabriela Firea îl acuză pe Florin Cîțu, ministrul Finanțelor că a împărțit banii publici ținând cont doar de criteriul politic. De asemenea, Firea l-a avertizat pe Cîțu că îl va duce în instanță. Florin Cîțu a reacționat la acuzele aduse de edilul Capitalei, precizând că PMB a primit 100 de milioane la rectificarea de anul trecut și nu i-a cheltuit pe toți.

”Primăria deja a primit la rectificarea trecută 100 de milioane de lei dintre care știu că a cheltuit doar 33 de milioane. Deci mai aveau vreo 70 de milioane. Dacă ar fi fost argumentat, sunt sigur că ar fi primit acești bani.

Acolo unde am văzut o nevoie stringentă și nu au fost alocate fonduri, am alocat fonduri, deci am fi alocat și pentru Primăria București, dacă era necesar. Ne uităm și la execuție atunci când alocam fonduri și vedem dacă mai sunt bani în cont, care a fost execuția și apoi luăm o decizie”, a explicat Cîțu.

Gabriela Firea îl somează pe Cîțu: ”Ne vom apăra în intanță”

Primarul Capitalei condamnă ferm printr-un mesaj postat pe Facebook abordarea lui Forin Cîțu. Firea a mai spus că nu va lăsa lucrurile așa, ci se va apăra și în instanță dacă este cazul. Mai mult, edilul s-a oferit să-i ofere cadou lui Cîțu un curs de management.

Reacția Gabrielei Firea după ce Florin Cîțu nu i-a dat banii ceruți la rectificarea bugetară

Reacția Gabrielei Firea după ce Florin Cîțu nu i-a dat banii ceruți la rectificarea bugetară

„Condamn ferm abordarea ministrului finanțelor, Florin Vasile Cîțu, care a împărțit banii publici la rectificarea bugetară după un singur criteriu: să răspundă strict intereselor politice. Îl somez pe domnul Cîțu să nu abuzeze de funcția pe care vremelnic o deține, împărțind banii publici ai românilor în mod discreționar. Ne vom apăra și în instanță, dacî va fi necesar

Rectificarea aprobată ieri de Guvern îi condamnă pe bucureșteni la lipsa de finanțare a unor servicii publice de maximă importanță. Nu voi permite ca lucrurile să rămână așa. Cetățenii trebuie să cunoască adevărul. Mă ofer să îi fac cadou domnului ministru, pentru început de mandat, un curs de management performant în administrație, pentru că declarațiile dumnealui arată clar că are nevoie să stăpânească noțiunile de bază ale procedurilor administrative”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

Gabriela Firea, mesaj dur pentru ministrul Finanțelor

Gabriela Firea, mesaj dur pentru ministrul Finanțelor

„Nu cerem banii nimănui, solicităm banii bucureștenilor”

Gabriela Firea a mai precizat că banii solicitați sunt banii bucureștenilor, pe care aceștia îi plătesc prin taxe și impozite, contribuind cu 25 de procente la Produsul Intern Brut al României.

„Nu cerem banii nimănui, solicităm banii bucureștenilor, pe care aceștia îi plătesc prin impozite și taxe. Și contribuie cu 25% la PIB-ul țării. Primăria Capitalei este singura din țară care nu încasează impozite și taxe locale, acestea mergând către cele șase sectoare. Prin lege, bugetul PMB este alimentat de la Ministerul de Finanțe, din impozitul pe venit”, a încheiat Gabriela Firea mesajul de pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI