Gabriela Firea aruncă bomba: ”Nu mai speriați populația. La ATI în București sunt paturi libere”

Primarul Capitalei consideră că populația nu este informată despre paturile libere de la ATI Foto - Inquam

Pandemia de coronavirus a generat o criză în sănătate, conform autorităților. Astfel, oficialii anunță că un număr tot mai ridicat de bolnavi în Terapie Intensivă ar pune probleme și mai mari unui sistem de sănătate deja șubred. Deși numărul bolnavilor internați la ATI a ajuns la 239 de pacienți, reprezentanți ai autorităților consideră că cifra este îngrijorătoare. Pe de altă parte, Gabriela Firea afirmă că nu este motiv de panică, ba chiar că există la ATI în București paturi libere.

Paturi libere pentru pacienții ATI din București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, aduce acuzații grave Ministerului Sănătății, într-o postare pe Facebook. Astfel, aceasta consideră că oficialii din minister crează panică în rândul populației, declarând că nu mai sunt locuri libere la ATI în București. Pe de altă parte, spitalele administrate de către Primăria Capitalei dispun de suficiente paturi libere la ATI, dotate chiar și cu ventilatoare.

Mai multa organizare, mai putina manipulare! Se vorbeste despre o criza de ventilatoare. Dar unde au disparut? Erau anuntate vreo 3 000! Noi am achiziționat inca 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adaugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB. Zilele trecute, Ministerul sanatatii transmitea ca nu mai sunt locuri la ATI, precum si ventilatoare, in Bucuresti. Fals!

Postarea Primarului General despre paturile libere din ATI Foto - Facebook

Postarea Primarului General despre paturile libere din ATI
Foto – Facebook

Adevărul despre situația paturilor de la ATI

Gabriela Firea explică într-o postare de Facebook că spitalele din București sunt pregătite pentru situații limită. Chiar dacă principalele spitale de boli infecțioase din Capitală ar rămâne fără locuri libere în ATI, activitatea medicală poate fi reorganizată. Astfel, pacienții ar putea fi preluați de spitalele suport printr-un circuit separat.

Suntem intr-o situatie haotica, din punct de vedere al organizarii. Spitalele covid raporteaza pentru comunicatele oficiale strict nr de paturi normale si de ATI intrate initial pe lista dotarilor pentru Covid. Celelalte spitale primesc pacienti cu greu, cu programari stricte, resursele exista dar nu sunt luate in calcul. Cui foloseste? Asadar, raportarile alarmiste care se transmit catre public se refera strict la nr de locuri in spirale alocate initial pentru covid. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, in realitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI