Gabriela Firea, anunț pentru toți bucureștenii! Ce se întâmplă cu apa de la robinet

Diana Radu 15.03.2020, 17:31
Gabriela Firea, anunț pentru toți bucureștenii! Ce se întâmplă cu apa de la robinet

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei a anunțat că nu există niciun motiv de îngrijorare împotriva calității apei de la robinet. Edilul a dat asigurări că apa din București este potabilă, iar că cei de la Apa Nova fac teste zilnice.

Gabriela Firea: „Se poate bea apă de la robinet”

Primarul Capitalei i-a asigurat pe bucureșteni că apa de la robinet nu este infectată, drept pentru care se poate bea. Firea a mai adăugat că specialiștii de la Apa Nova recoltează câte 2-3 probe pe zi, pentru a se asigura că apa este potabilă. De asemenea, edilul face apel la cetățeni să aibă încredre în autoritățile locale și recomandă încetarea tuturor activităților care nu sunt esențiale.

gabriela firea, primarul capitalei, apa de la robinet
Gabriela Firea: „Se poate bea apă de la robinet”

„Am luat personal legătura cu cei de la Apa Nova. (…) Eu îi rog pe cetățeni, în primul rând din București, dar de peste tot să aibă totuși încredere în autoritățile centrale și locale pentru că noi muncim, dar ei trebuie să stea acasă. Doar activitățile esențiale trebuie să funcționeze, restul pot să ia o pauză pentru o perioadă de timp. Noi luăm câte 2-3 probe pe zi. Nu se pune problema infectării sau infestării, se poate bea apă de la robinet, fără filtru. Cine vrea să facă stocuri să le facă, dar asta nu înseamnă că rămâne cineva fără apă”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

În aceeași intervenție, Gabriela Firea a mai precizat că elevii vor avea acees de azi la cursurile online ca alternativă a celor clasice până ce școlile vor fi redeschise. Cursurile online pentru preșcolari și elevii claselor primare se vor desfășura pe platforma  www.hubproedus.ro, iar cele pentru elevii de liceu pe site-ul www.mybac.ro.

De asemenea și TVR 2 a relansat emisiunea „Teleșcoala”. Primul episod va fi difuzat pe 16 martie. Emisiunea ”Teleșcoala” este adresată elevilor de clasa a VIII-a, care pot urmări lecțiile de română și matematică de luni până vineri între orele 9:00 și 10:00, cât și elevilor de clasa a XII-a ale căror lecții vor fi difuzate în intervalul orar 15:00 – 16:00. Elevii vor avea două lecții săptămânale de română și matematică, iar o dată pe săptămâna va fi difuzată ora de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie, potrivit News.ro.

Cum se împart banii în cuplul lor?
Urmăriți Impact.ro și pe