Gabriel Torje sună mobilizarea după înfrângerea istorică cu FCSB. ”Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru playoff”

Andrei Cezar 13.09.2021, 10:14
Gabriel Torje sună mobilizarea după înfrângerea istorică cu FCSB. ”Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru playoff”

FCSB a câștigat cu 6-0 derby-ul împotriva marii rivale Dinamo și a stabilit un nou record în istoria înfruntărilor directe: este cea mai mare diferență de scor înregistrată între cele două echipe, fie că vorbim de perioada în care echipa roș-albastră se numea Steaua, sau de cea actuală în care se numește FCSB. După eșecul usturător de pe Arena Națională, Gabi Torje, jucător recent trransferat de către dinamoviști, a făcut o promisiune fermă fanilor din Ștefan cel Mare: ”Dinamo nu va retrograda!”

Gabi Torje mesaj de îmbărbătare după eșecul răsunător contra marii rivale, FCSB

Gabi Torje a revenit la Dinamo înainte de meciul contra marii rivale, însă recunoaște că nu și-ar fi închipuit niciodată că va avea parte de o asemenea umilință. El a intrat titular alături de alți doi nou-veniți, Cătălin Itu și Cosmin Matei, dar nu și-a putut ajuta echipa în fața unei formații a FCSB-ului dezlănțuită. Extrema drepată a lui Dinamo și-a cerut scuze în fața fanilor pentru dezastrul de seara trecută de pe Arena Națională.

O înfrângere usturătoare, ne asumăm cu toții, e cea mai grea înfrângere din cariera mea. Ce să mai zici la 0-6?

Ne-am dezamăgit suporterii, au venit în număr foarte mare, aș fi ridicol să caut explicații. Nu este acesta nivelul lui Dinamo, cu siguranță.

Fazele fixe ne-au fost fatale, 5 goluri din asemenea faze, e dezamăgitor, e umilitor. Îmi pare rău că revenirea mea a început așa, dar să ne uităm la această dată, 12 septembrie! E ultima oară oară când veți mai vedea Dinamo așa cât sunt eu aici, ce s-a întâmplat este rușinos.”, a declarat Gabi Torje după meci.

Gabriel Torje suna mobilizarea dupa infrangerea istorica cu FCSB. ”Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru playoff”
Gabriel Torje suna mobilizarea dupa infrangerea istorica cu FCSB. ”Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru playoff”

Cea mai mare diferență de scor din istorie între cele două rivale. Până aseară, tot FCSB deținea recordul

Dinamo a mai bifat un record negativ. Ajunsă la cinci înfrângeri consecutive fără gol marcat în Liga 1, echipa roș-albă nu au trimis niciun șut pe poartă în meciul de aseară”.

Gabi Torje nu a vrut să comenteze decizia arbitrului Istvan Covacs, care l-a eliminat pe Steliano Filip în minul 37 al partidei, în schimb a dorit să transmită un mesaj de încurajare  coechipierilor săi, făcând totodată o promisiune fanilor dinamoviști.

Nu am văzut faza eliminării lui Steliano, nu mai putem întoarce nimic, arbitrul rupe echilibrul, dar s-au văzut echipe care câștigă și în 10.

Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru playoff. Suntem triști cu toții, este doar un eșec peste care trebuie să trecem. Am pierdut cu rivala de morte dar ne mobilizăm pentru jocul retur.

Avem un antrenor foarte bun, care-i învață pe tineri, dar nu poate juca antenorul. Joacă tineri și bătrâni, asta nu e o scuză.

Eu m-am simțit bine, și fizic, am alergat acolo unde mi-a cerut antrenorul. A preferat Mister să mă puna pe mine vârf, să jucam pe contraatac, nu era Mirko pregătit”, a mai spus Torje.

Până la meciul seara trecută, cea mai mare diferență de scor între cele două echipe a fost de 5-0. S-a întâmplat în două partide: pe 12 iunie 1985, în Cupa României și pe 4 aprilie 1998, în campionat. Ambele meciuri au fost câștigate de Steaua.

Urmăriți Impact.ro și pe