Gabriel Oprea insistă ca pensiile militare de stat să rămână operaționale: „Statul trebuie să le asigure drepturile câștigate și un suport solid”

Elena Avramescu 23.11.2022, 15:38
Gabriel Oprea insistă ca pensiile militare de stat să rămână operaționale: „Statul trebuie să le asigure drepturile câștigate și un suport solid”

Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, cere insistent ca nu care cumva coaliția să cedeze presiunilor cu privire la pensiile militare de stat și să facă orice e posibil pentru ca acestea să rămână pensii ocupaționale, a notat umpmv.eu, site-ul Uniunii Militarilor si Politistilor „Mihai Viteazul”.

Gabriel Oprea, solicitare urgenă către coaliția de guvernare

„Uniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul” solicită coaliției aflate la guvernare să nu cedeze în ceea ce privește pensiile militare de stat și să acționeze pe toate fronturile pentru ca acestea să rămână așa cum sunt, de la Cuza încoace: pensii ocupaționale, pensii de serviciu.

Vedem că, în ultimele luni, se fac presiuni uriașe, din mai multe direcții, pentru ca pensiile militare să fie considerate “speciale” și pentru a fi transformate în pensii contributive. Se încearcă, din păcate, inclusiv inducerea în mentalul colectiv a ideii că militarii și polițiștii au pensii foarte mari, pensii nemeritate, că sunt protejați de către stat, comparativ cu ceilalți pensionari. Nimic mai fals!”, a notat Gabriel Oprea.

Acesta a ținut să mai precizeze faptul că toți militarii și-au câștigat în timp drepturile, asta după ce au dus o viață plină de constrângeri pe care alte profesii cu siguranță nu le au, însă acestea vin la pachet cu depunerea jurământului militar.

„Pensiile lor nu sunt privilegii, ci recunoașterea pe care statul român și societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și slujesc țara, chiar cu prețul vieții. Ei sunt oamenii din prima linie, în aceste vremuri grele, iar statul trebuie să le asigure drepturile câștigate și un suport solid.

Cu războiul la granițe, România trebuie să-și susțină armata sub toate formele, trebuie să-i susțină pe toți activii și rezerviștii din instituțiile care formează sistemul de aparare, ordine publică și siguranță națională”, a mai notat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea susține intens faptul că pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale, așa cum sunt și în celelalte state NATO.

Militarii din MApN, din MAI, din SRI, SIE și STS și polițiștii merită respect din partea statului român, iar autoritățile competente și liderii politici aflați la conducerea țării trebuie să facă absolut toate eforturile necesare în această direcție, să negocieze, să nu accepte mai puțin, să se impună și să reușescă în aceste demersuri!”, a mai spus președintele UMPMV.

Cătălin Drulă, acuzații către coaliția de guvernare cu privire la pensiile speciale

Discuțiile cu privire la pensiile speciale sunt din ce în ce mai aprinse, astfel că și Cătălin Drulă, preşedintele USR, a intervenit în problema acestora. Este vorba despre pensiile speciale pentru parlamentari și primar, iar Drulă a ținut să critice coaliţia de guvernare deoarece pun piedici proiectelor cu privire la abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi primarilor.

„Este de un tupeu nemărginit, după ce luni de zile s-au jucat bambilici cu cifre privind creşterea pensiilor, până la urmă au anunţat o cifră care este sub rata inflaţiei. Deci, practic, pensiile au scăzut anul acesta. Şi în acelaşi timp se pregătesc la 1 ianuarie să introducă zeci de mii de noi pensii speciale în plată.

Mă refer la pensiile primarilor, care au fost amânate de două, trei ori până acum şi la 1 ianuarie intră în vigoare. USR are proiect de abrogare definitivă a acestor pensii, înainte să intre în vigoare. Este blocat de această coaliţie la Senat”, a scris Cătălin Drulă, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...