Gabriel Dorobanțu nu se dă bătut și vrea să-și recupereze banii furați de hackeri: ”Voi deschide hotărâre judecătorească” (exclusiv)

Cristian Cojocaru 04.02.2021, 20:17
Gabriel Dorobanțu nu se dă bătut și vrea să-și recupereze banii furați de hackeri: ”Voi deschide hotărâre judecătorească” (exclusiv)

Mai multe vedete au picat pradă hackerilor în urmă cu câteva săptămâni. Dintre aceștia, fac parte Adi Nartea și Gabriel Dorobanțu, care a menționat că vrea să își recupereze banii furați de către infractorii cibernetici. O parte din prejudicii au fost recuperată.

Gabriel Dorobanțu vrea să își recupereze banii furați de hackeri

În aceste vremuri grele, hackerii își fac simțită tot mai des prezența în mediul online. Astfel, nici artiștii nu sunt feriți de acest pericol, pradă căzând și Adi Nartea, cel care interpretează personajul lui Vlad din serialul cu același nume, precum și interpretul Gabriel Dorobanțu. Cel din urmă a ajuns și la DIICOT pentru audieri, în scopul ca oamenii legii să beneficieze de cât mai multe detalii pentru a prinde gașca de hackeri.

Potrivit autorităților, hackerii foloseau cartele de telefon clonate în scopul de a comite infracțiuni prin achiziții ilegale dar și fraude. Conturile bancare ale lui Dorobanțu au fost sparte și folosite pentru a fi cumpărate produse scumpe. În afară de conturil bancare, inclusiv identitatea de pe Facebook i-a fost furată, pentru a cere bani în numele său. Gabriel Dorobanțu a povestit pentru Playtech.ro cum a căzut victima hoților de identitate.

”Totul a pornit de la faptul că am constatat plăți, nu foarte mari ca sume, despre care nu știam nimic. Am cerut băncii un document legat de situația contului meu bancar și așa am realizat grozăvia. Nu mi-au furat sume mari, ca să nu atragă atenția asupra lor dar, dacă le pui cap la cap, cifra finală nu e de de ignorat.

Nu vă pot spune suma, fiindcă existând o ancheta în curs, la DIICOT Bucureşti, ni s-a atras atenția asupra acestui lucru. O mică parte a banilor în cazul meu a fost recuperată, dar nu știu ce se va întâmpla până la capăt. Sau daca nu cumva va  trebui să deschid la rândul meu o acțiune judecătorească prin care să-mi recuperez prejudiciul”, a menționat artistul.

Adi Nartea, a fost la rândul său vizat de către infractorii virtuali
Adi Nartea, a fost la rândul său vizat de către infractorii virtuali

Peste 50 de persoane au fost prejudiciate

Adi Nartea, a fost la rândul său vizat de către infractorii virtuali. Acesta a povestit cum într-o zi a rămas fără semnal la telefon, neavând habar despre ce este vorba. A sunat la compania de telefonie mobilă la care este abonat cu ajutorul telefonului soției pentru a menționa problemele pe care le are cu semnalul.

„Mi-au cerut să citesc practic acel ID number de pe cardul SIM. Ce aveam eu pe card, nu aveau ei în centrală. În sensul că seria number nu corespundea. Cineva a sunat în centrală şi s-a dat drept persoana mea şi a cerut validarea unui alt SIM blank, într-un alt telefon, în altă parte”, a povestit actorul.

Aproximativ 50 de persoane au fost prejudiciate de către același grup infracțional. Printre aceștia se numără Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova, surorile Bambi, Gabriel Cotabiță, Adrian Nartea dar și alte vedete cunoscute. Grupul era constituit din 14 persoane, iar paguba se ridică la aproximativ 100.000 de lei. Gabriel Dorobanțu se numără printre acei norocoși care a reușit să recupereze o parte din pagubă.

Urmăriți Impact.ro și pe