VIDEO

Gabi Torje s-a decis să plece din România. „Nu îți ajung banii de prosoape, de lumânări…”. Ce l-a supărat pe fotbalistul lui Dinamo

Sorin Barbu 30.03.2022, 12:19

Gabi Torje s-a decis! După ce se lasă de fotbal se mută în Spania! Este furios că statul român nu face mai mult pentru oamenii din această țară. Jucătorul lui Dinamo a oferit și exemplul care l-a durut cel mai tare. Tatăl lui a murit în luna februarie, iar familia a primit un ajutor de cinci mii de lei, în condițiile în care doar coșciugul a costat patru mii de lei.

Gabi Torje este decis să emigreze în Spania

Gabi Torje a jucat 57 de meciuri în echipa națională a României, dar după ce va renunța la cariera de fotbalist este decis să plece din țară. Un eveniment trist l-a făcut să se gândească la această decizie radicală. Tatăl lui a murit în luna februarie a acestui an, iar fotbalistul spune că statul român nu l-a tratat cu respect. Părintele lui a muncit 40 de ani și avea o pensie foarte mică.

„Hai, să îți spun ceva: tata a lucrat 40 de ani în România, și statul îți dă ajutor de înmormântare 50 de milioane (n.r. 5000 de lei)? Mai merită să rămâi în țara asta? Eu atât te întreb. După ce că îți face pensie 6 milioane (n.red. 600 de lei) pe caz de boală, că ești bolnav.

Când se duce omul, 50 de milioane (n.red. 5000 de lei)…. Și e 40 de milioane (n.r. 4000 de lei) un coșciug. Nu mai zic că nu ai groapă, că daca nu ai groapă, nu mai îngropi pe nimeni. Mai merita să rămâi în România?

Ce faci? Nici nu poți să cumperi prosoape. Nu îți ajung banii de prosoape, de lumânări.. Nu m-am gândit niciodată că o țară în care un om lucrează trei schimburi, se duce își rupe picioarele, mâinile pentru stat… a lucrat la firme de stat. Iar respectul pentru tine că om din țara asta este de 50 de milioane (n.r. 5000 de lei).

Nu zice nimeni să îi dai 200 de mii de euro, două milioane, să îi facă avere, să vină copiii să se bată… Că așa e la noi, dacă rămân bani prea mulți, se bat oamenii”, a declarat Gabi Torje pentru playsport.ro.

Fotbalistul lui Dinamo este decis să se mute în Spania. Perioadele în care a jucat la Granada și Espanyol Barcelona l-au convins că este locul ideal pentru el.

„Mi-aș dori și îmi doresc să mă stabilesc în Spania. Este locul în care am mers cel mai des în vacanță. Este locul în care m-am simțit cel mai bine după România. Nu sunt supărat, eu sunt un om asumat, zic ceea ce am de zis. Nu m-am ascuns după degete. Mai bine să nu ne cunoască nimeni, să dăm toată ziua explicații”, a mai spus jucătorul român.

Gabi Torje are 32 de ani și în acest sezon a marcat șase goluri în cele 18 partide pe care le-a disputat în tricoul lui Dinamo.

Urmăriți Impact.ro și pe