FOTO EXCLUSIV

Gabi Luncă a fost înmormântată. Ce s-a întâmplat în timp ce era condusă pe ultimul drum

Iancu Andreea 06.04.2021, 15:31

Marea artistă a muzicii lăutărești, Gabi Luncă, a fost înmormântată astăzi. Trupul neînsuflețit al cântăreței a fost condus pe ultimul drum în cadrul unei ceremonii private, care a strâns alături oamenii care au îndrăgit-o. Pentru că și-au dorit ca mama lor să aibă parte de o ieșire din scena vieții pe măsura carierei sale, fiicele artistei au hotărât să îi îndeplinească ultimele dorințe ale acesteia. Momentul neașteptat din cadrul înmormântării a avut loc chiar în timp ce Gabi Luncă era condusă pe ultimul drum.

Gabi Luncă, doamna muzicii lăutărești, a fost înmormântată

Muzica lăutărească din România a traversat momente dramatice, după ce trei nume importante și-au luat adio de la această lume. Alături de Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu, Gabi Luncă a pierdut și ea lupta cu Covid-19, vineri seara, după ce fusese diagnosticată cu această boală. Marea artistă s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani și a provocat o durere cumplită pentru fiicele și familia sa, însă a adus tristețe și în sufletul celor care au cunsocut-o. Astăzi, trupul neînsuflețit al artistei Gabi Luncă a fost dus la cimitirul din Dămăroaia, acolo unde aceasta a fost înmormântată.

Chiar dacă fiicele cântăreței de muzică lăutărească au încercat să obțină o derogare de la regulile înmormântărilor Covid, dat fiind faptul că mama lor fusese testată negativ la ultimele teste PCR, evenimentul prin care cunoscuții și familia își vor lua adio de la Gabi Luncă este organizat respectând măsurile autorităților.

Totuși, cariera cântăreței și dorințele din ultimele clipe ale acesteia nu au putut fi ignorate, astfel că cele trei fiice au încercat să îi îndeplinească și dorințele arzătoare ale marii doamne. Printre acestea se numără și mutarea osemintelor soțului său, Ion Onoriu, alături de ea. Trupul bărbatului fusese înmormântat în cimitirul din Străulești, însă artista și-a dorit să își doarmă somnul de veci alături de partenerul său de viață.

Gabi Luncă își va dormi somnul veșnic în cimitirul Dămăroaia
Gabi Luncă își va dormi somnul veșnic în cimitirul Dămăroaia

Înmormântare organizată ca pentru o mare artistă

Trupul artistei Gabi Luncă a fost purtat pe drumul către cimitir într-o mașină mortuară de lux, pe care a fost atașată o fotografie imensă cu regratata artistă. Pentru că și-au dorit ca mama lor să fie înmormântată în acord cu dimensiunile carierei sale, fiicele artistei au decis să facă o oprire în fața Televiziunii Române, acolo unde rudele lui Gabi Luncă au depus o coroană de flori în memoria cântăreței. Ulterior, mașina mortuară și ceilalți participanți s-au oprit în drumul spre cimitir pentru ca un pastor să rostească mai multe rugăciuni și să țină o slujbă pentru sufletul acesteia, în fața casei regretatei artiste.

Pierderea mamei lor le-a provocat o durere fără margini fiicelor lui Gabi Luncă, care au apărut devastate în ultimele clipe alături de mama lor. Iubirea față de părintele lor le-a determinat pe acestea să îi organizeze inclusiv un ansamblu de lăutari, care să cânte muzică lăutărească pe parcursul deplasării către cimitir. Pentru că și-au dorit să o plângă totuși în intimitate, evenimentul din cimitir a fost lipsit de presă.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Gabi Luncă a ajuns la mormânt în jurul orei 13:00, după ce artista a fost condusă pe ultimul drum de lăutari. În memoria s-a au fost eliberați porumbei, iar pentru ultima ieșire din scenă a cântăreți a fost întins și covorul roșu. După ce pastorul a rostit rugăciunile și a ținut o cuvântare în memoria artistei, câteva melodii au fost cântate și apoi familia și-a luat adio pentru totdeauna de la marea doamnă a muzicii lăutărești. Alături de ea, au fost depuse și osemintele soțului, Ion Onoriu.

Ion Onoriu și Gabi Luncă
Ion Onoriu și Gabi Luncă

Declarațiile cutremurătoare ale fiicei artistei

Durerea pierderii părintelui său este fără margini pentru fiicele lui Gabi Luncă, care ar fi dat orice pentru a-i putea prelungi viața artistei. Din păcate, nici medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața cântăreței de muzică lăutărească. Totuși, Rebeca Onoriu, una dintre cele trei fete ale artistei, mărturisea că a sperat până în ultima clipă că o va putea revedea pe mama sa în viață.

Eu nici acum nu accept că mama nu mai e. Vă arăt telefonul meu, acum 25 de minute am sunat-o și nu o dată. O sun zilnic și am vorbit cu dânsa, la început vorbeam ok, simțeam suflul dânsei că nu mai e același, că nu mai e în putere, că nu mai e măicuța mea și tot timpul i-am cerut să lupte. M-a sunat după o săptămână, trecuse pe o mască pe întreaga fața.(…)

M-am oferit donator de organe, m-am gândit că vor ceda și rinichii, m-am gândit în primă fază la plămâni, dar v-am spus am fost dispusă să mă contaminez, să ajung pacient ATI ca să pot fi lângă măicuța mea să o îngrijesc,  a declarat Rebeca Onoriu pentru un post de televiziune, în urmă cu câteva zile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...