Furtunile pun stăpânire pe Europa. Coduri roșii și portocalii vor afecta zone întregi de pe continent. Ce este anunțat pentru România

Ana Anitoiu 20.05.2022, 14:06
Furtunile pun stăpânire pe Europa. Coduri roșii și portocalii vor afecta zone întregi de pe continent. Ce este anunțat pentru România

Furtunile pun stăpânire pe Europa. Coduri roși și portocalii ce au fost emise de meteorologi vor afecta zone întregi de pe continent. Specialiștii au anunțat ce se va întâmpla cu vremea din România, în următoarea perioadă.

Fenomene meteo extreme în Europa

Conform metorologilor, furtunile vor continua să afecteze largi zone de pe continentul european. Specialiștii au avertizat că în următoarele ore se vor menține alertele de furtuni extrem de puternice pentru vestul şi centrul Europei.

În Germania a fost emis un cod roșu, nivel 3 maxim Estofex. Meteorologii au avertizat că sunt așteptate fenomene extreme, eventual tornade și chiar grindină. Confrom estimărilor preliminare ale specialiștilor, sunt posibile alerte Nowcasting Cod Violet pentru această după-amiază şi seară.

De asemenea, sunt sub atenționare de Cod portocaliu de furtună Franța, Polonia și Cehia. Pe de altă parte, Spania și Portugalia se confruntă cu un Cod portocaliu de caniculă. Sâmbătă, canicula se va muta în sudul Franței, unde sunt așteptate temperaturi de 35-40 de grade Celsius.

Furtunile pun stapanire pe Europa. Coduri rosi si portocalii vor afecta zone intregi de pe continent
Meteorologii au emis avertismente de vremea rea in Europa. Foto: unsplash.com

Ce se va întâmpla cu vremea în România

În România, temperaturile de vară se vor lăsa așteptate în următoarea perioadă. Meteorologii au anunțat că un nou val de aer rece va ajunge în țară. Temperaturile vor scădea din nou săptămâna viitoare. Vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Mai exact, vremea se va răci în România începând de duminică, iar săptămâna viitoare temperaturile vor fi cu câteva grade sub cele normale pentru această perioadă.

Însă, până atunci, vineri, 20 mai, vremea va fi caldă în cele mai multe regiuni ale țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Izolat, în timpul nopții, vor fi ploi slabe. Vântul va fi slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade Celsius. Apoi, sâmbătă va fi și mai cald, dar în unele regiuni vor fi condiții de instabilitate atmosferică.

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va încălzi ușor începând cu data de 1 iunie. Temperaturile vor ajunge la cele ce sunt normale acestei perioade a anului, ba chiar vor fi ceva mai ridicate în unele zone din teritoriu. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în mai toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...