Fructul obișnuit care te păstrează tânăr mai mult timp. E un adevărat elixir, spun cercetătorii

Ioana Bucur 03.09.2022, 14:28
Fructul obișnuit care te păstrează tânăr mai mult timp. E un adevărat elixir, spun cercetătorii

Un studiu recent realizat de o echipă de cercetători de la o universitate din Statele Unite ale Americii a ajuns la o serie de concluzii neașteptate. Potrivit specialiștilor, acesta este fructul obișnuit care te poate menține tânăr mai mult timp. Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine produse din piețe și magazine, ce se găsește în abundență la noi în țară. Diferențele se observă după doar două luni de „tratament”.

Care este fructul care te poate menține tânăr mai mult timp

Subiect de basm, ingredient într-o listă lungă cu rețete de deserturi, gustare sănătoasă între mese. Acum, putem adăuga un alt beneficiu când vorbim despre acest fruct banal, ce se găsește din abundență în piețele și magazinele din întreaga țară.

Un studiu realizat recent de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Iowa, SUA a demonstrat cum un fruct obișnuit ne poate ajuta să ne mențin tineri mai mult timp, efectul fiind rezultatul acțiunii unei substanțe ce se găsește în coaja sa. Acest compus are rol în prevenirea atrofierii musculare.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Iowa, mușchii unei persoane vârstnice pot întineri după doar două luni de tratament.

Elixirul tinereții pentru țesutul muscular se află în coaja merelor. Cercetătorii își doresc ca această descoperire să deschidă ușa către dezvoltarea a unor noi terapii ce pot ajuta bătrânii și adulții ce au nevoie de o întinerire a mușchilor.

Atrofierea musculară este un proces natural odată cu înaintarea în vârstă și este cauzată de o proteină numită ATF4. Există, însă, doi compuși ce îi pot reduce semnificativ acțiunea, susține echipa de cercetători americani.

Fructul obisnuit care te pastrează tanar mai mult timp. E un adevarat elixir, spun cercetatorii

Ce au arătat experimentele din laborator

Unul dintre ele este acidul urseli găsit în mere. Al doilea ar fi tomatidinul pe care îl găsim în roșiile verzi.

În urma experimentelor realizate în laborator, pe șoareci, oamenii de știință au observat că, după doar două luni de tratament, masa musculară a subiecților a crescut cu zece procente și a fost îmbunătățită cu 30%.

Între timp, românii au primit o veste proastă de la specialiștii din domeniul agriculturii. Prețul unuia dintre alimentele preferate va exploda în următoarea perioadă.

Cartofii prăjți cumpărați din magazine sau restaurante, precum și cei proaspeți sunt vizați de un val de scumpiri, în condițiile în care „producția românească este în cădere liberă”, atingând un record negativ al ultimilor 30 de ani.

„Alt preț aveți dumneavoastră pe rafturile magazinelor și întotdeauna există un intermediar, care dublează sau chiar triplează prețul fermierilor.

La această oră cu prețuri cuprinse între 1,50 lei și un 1,80 cu tendință de creștere probabil spre doi lei. Ăsta este prețul de la poarta fermei astăzi ceea ce este mai scump față de anul trecut cu aproape dublu”, a adăugat Romulus Oprea, pentru Antena 3.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...