Fructul care poate să înlocuiască friptura. E considerat un miracol, un kilogram costă 11 lei

Andrei Simion 23.03.2023, 12:44
Fructul care poate să înlocuiască friptura. E considerat un miracol, un kilogram costă 11 lei

Un fruct poate înlocui friptura. Este considerat un miracol, iar un kilogram costă 11 lei. Persoanele vegane sau cele care vor să slăbească îl pot include în alimentație, potrivit nutriționiștilor, mai ales că are un conținut considerabil de vitamine și minerale.

Ce fruct poate înlocui friptura

Considerat cel mai mare fruct din lume, ce poate ajunge să cântărească de la 5 până la 50 de kilograme, jackfruitul este originar din Asia de Est și conține sute de semințe bogate în proteine potasiu, calciu și fier. Un singur copac poate produce sute de astfel de fructe.

În afară de potasiu, calciu și fier, jackfruitul conține vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale precum magneziu, sodiu, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, fructoză şi zaharoză. Din acest fruct este comestibil doar miezul. Veganii și vegetarienii îl preferă, pentru că are un gust similar cu cel al cărnii de porc.

Fructul care poate sa inlocuiasca friptura. E considerat un miracol, un kilogram costa 11 lei
Jackfruit. Foto: pexels.com

Motivul pentru care fructul este considerat un miracol

Jackfruitul este considerat un miracol datorită numărului mare de vitamine și substanțe nutritive pe care îl conține. Specialiștii susțin că acesta poate ajuta la prevenirea și combaterea unor probleme de sănătate, cum ar fi: prevenirea anemiei, menținerea sănătății oaselor și a sistemului nervos.

„Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India.

Un kilogram de jackfruit costă aproximativ 2,50 de dolari, adică aproximativ 11 lei, dar el se vinde şi la felie. Acest aliment poate fi preparat în diverse moduri: copt, sub formă de suc, chipsuri, înghețată sau transformat în făină.

În ciuda beneficiilor sale pentru sănătate, jackfruitul nu se numără printre fructele populare în România, unde nu se găsește încă sub formă proaspătă, ci sub forma de conservă sau chiar suc în unele magazine.

Urmăriți Impact.ro și pe