REPORTAJ

Fructul care a făcut senzație la Simfonia Lalelelor. Primarul Piteștiului: „O s-o sun pe soție”

Cristi Ionică 15.04.2022, 17:50
Fructul care a făcut senzație la Simfonia Lalelelor. Primarul Piteștiului: „O s-o sun pe soție”

A 45 -a ediție a Simfoniei Lalelelor găzduită și anul acesta de orașul Pitești, surprinde în mod plăcut din mai multe puncte de vedere. În premieră, cei peste 100 de expozanți din țară au la dispoziție 24 de hectare în parcul ”Lunca Argeșului”, parc renovat pe fonduri europene.Iar vizitatorii se pot bucura de o ieșire strașnică în natură, fără restricții , după doi ani de pandemie.

Lămâii vedetă de la Simfonie

De departe, vedetele din acest an ale Simfoniei Lalelelor sunt lamâii crescuți de un horticulor din Remetea Mare, județul Alba.Fructele și pomii expuși le- au captat rapid atenția miilor de vizitatori și le-au pus imaginația la grea încercare. Fructele expuse, care ajungeau pînă la 900 de grame păreau ireale în soarele de primăvară. Unii, neîncrezători, au mirosit atît fructele din pom cît și cele expuse, verdictul fiind unul singur- sunt reale!

Ioan Socaci este horticultor de o viață întreagă. De 15 ani, lucrează la acest soi adus din Ungaria și botezat Gulliver. „Nici eu nu știu cum am ajuns la performanța aceasta… După atâtea încrucișări, l-am creat pe Gulliver (n.r. râde)- Vedeți cât e de mare!? Eu mai glumesc și spun curioșilor că l-am încrucișat cu pepene…Un astfel de arbore , intrat pe rod, asigură lejer necesarul unei familii pe un an”

Primarul Piteștiului, cucerit de ce-a văzut

Simion Vereș este mîna dreaptă a horticultorului nostru, omul bun la toate. Este șofer , vânzător și practic interfața. Spune că în două ore a reușit să vândă peste 15 pomișori, oamenii fiind încântați de ce văd. „Asta are 900 de grame și asta un pic mai mult… E sănătate curată, total bio.. Oamenii se tem în primă fază să cumpere..Zic că este 100 de lei bucata și poate nu se prind… N -au nevoie de îngrijire specială ci doar de cădură și apă… Cu cât florile sînt mai puține, cu atît fructele vor fi mai mari…Mai bio de atît nu se poate”.

Șocat de ceea ce a văzut a fost și primarul Piteștiului, Cristian Gentea. „E prima dată când văd lămâi de dimensiunea asta …O să o sun pe soția mea să-i spun și cred că o să cumpăr și eu…”, spune edilul. Expoziția florală este deschisă până duminică, iar organizatorii se așteaptă la o participare record.

Urmăriți Impact.ro și pe