Frigul pune stăpânire pe România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Badea Violeta 29.09.2021, 12:21
Frigul pune stăpânire pe România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) nu vin cu vești foarte bune pentru perioada următoare. În acest material veți afla cum va fi vremea în toate regiunile țării.

Vreme instabilă și rece în următoarele două săptămâni

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Din păcate, aceștia anunță o vreme mohorâtă și rece pentru prima perioadă a intervalului, semn că toamna și-a intrat în drepturi. Temperaturile vor fi scăzute în majoritatea regiunilor țării.

Potrivit estimărilor, valorile minime ar putea ajunge chiar și la 2 grade Celsius, iar la munte există posibilitatea ca ninsorile să își facă apariția. În plus, meteorologii anunță și ploi însemnate cabtitativ pe tot parcursul intervalului menționat. Iată cum va arăta vremea în primele zile ale lunii octombrie.

Vreme instabila si rece in urmatoarele doua saptamani
Vreme instabila si rece in urmatoarele doua saptamani

Banat

În această regiune a țării, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului. Meteorologii anunță o vreme mohorâtă, iar temperaturilor nu vor depăși 18 grade, iar minimele se vor încadra între 5 și 9 grade.

În primele zile ale lunii Octombrie, temperaturile vor mai crește și vor ajunge până la la 23 de grade Celsius. De asemenea, experții anunță și prezența precipitațiilor, dar acestea vor fi de scură durată și reduse cantitativ.

Crișana

În prima parte a perioadei de prognoză, meteorologii anunță o vreme rece. Temperaturile se vor situa între 13 și 17  grade Celsius. Nopțile vor fi răcoroase, se va semnala ceața, iar minimele se vor încadra între 4 și 7 grade. În ultimele zile din septembrie, valorile vor mai crește și vor ajunge chiar și la 24 de grade Celsius.

Transilvania

În Transilvania vremea se va răci. Temperaturile maxime se vor încadra în jurul a 12 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între de 2 și 4 grade Celsius. În ultimele zile ale lunii septembrie, vremea se va mai încălzi ușor, dar își vor face apariția precipitațiile.

Maramureș

Și în Maramureș se anunță o vreme închisă, valorilor termice maxime nu vor depăși 15 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între 3 și 6 grade Celsius. Meteorologii anunță ploi de scurtă durată în primele zile ale lunii Octombrie.

Moldova

Potrivit ANM, temperaturile maxime vor ajunge până la 13 grade, dar în a doua parte a intervalului se va produce o încălzire ușoară. În ultimele zile ale lunii septembrie, valorile vor crește chiar și cu 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Dobrogea

În această zonă, meteorologii anunță maxime între 15 și 16 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 8 – 9 grade Celsius. În primele zile ale lunii Octombrie, vremea se va încălzi și vom avea maxime de 20 – 23 de grade Celsius. Ulterior, vremea se va răcori treptat. De asemenea, experții anunță și perioade cu ploi ușoare.

Muntenia

În această zonă, valorile termice se vo situa în jurul a 15 grade Celsius. Treptat, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor atinge 23 – 25 de grade Celsius, după care va urma o răcire bruscă, vânt și precipitații.

Oltenia

Temperaturile vor fi într-o scădere continuă. În prima parte a intervalului, valorile vor ajunge la 26 de grade Celsius, după care urmează temperaturi de doar 16 grade. Nopțile vor fi reci. Valorile vor ajunge până la 7 grade în datele de 3 şi 4 octombrie. De asemenea, experții spun că există probabilitate de ploaie la începutul lunii viitoare.

Munte

Vești proaste pentru cei care vor să facă o escapadă la munte. Vremea va fi neprietenoasă în următoarele două săptămâni. Maximele se vor încadra între 4 și 10 grade Celsius, iar minimele între -2 și 3 grade. De asemenea, meteorologii anunță precipitații pe aproape tot parcursul intervalului.