Frigul cuprinde România. Avertismentul meteorologilor ANM, vremea se răcește radical

Ana Anitoiu 19.10.2022, 10:39
Frigul cuprinde România. Avertismentul meteorologilor ANM, vremea se răcește radical

Meteorologii ANM au transmis că vremea se răcește în toată țara, în următoarele zile. Temperaturile maxime vor scădea considerabil, de la 22 – 24 de grade Celsius, cât au fost în ultima perioadă.

Unde sunt anunțate ninsori și ploi

Conform meteorologilor ANM, temperaturile vor fi aproape de cele specifice acestei perioade a anului, în majoritatea zonelor țării. Cel mai frig va fi în Maramureș, nordul Moldovei, în Transilvania și în zonele montane.

În jumătatea de nord a țării vor fi înnorări temporare și izolat ploi slabe, iar la munte, meteorologii se așteaptă să fie lapoviță și ninsori slabe. Vântul se va intensifica în estul şi sud-estul teritoriului, precum și pe crestele montane.

Frigul cuprinde Romania. Avertismentul meteorologilor ANM
Vremea se raceste in Romania. Foto: unsplash.com

Până la cât vor scădea temperaturile

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 17 grade Celsius, iar cele minime se vor situa în general între -4 și 6 grade Celsius. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea va fi ceață, astfel că șoferii se vor confrunta cu vizibilitate redusă.

„De la mijlocul acestei săptămâni un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice maxime, în primul rând valori termice diurne.

Miercuri în jumătatea de nord a teritoriului, iar joi și vineri și în celelalte regiuni, astfel încât spre finalul săptămânii vom vorbi de o vreme răcoroasă, chiar rece în nord-estul teritoriului

Temperaturi maxime ce se vor situa în marea lor majoritate între 10 până la cel mult 16-17 grade poate chiar mai scăzute de atât joi în zona Moldovei, 7-8 grade la amiază și norii vor apărea la început în nord, în centru, apoi și în partea de sud și de sud-est, vor determina apariția ploilor slabe cantitativ și pe arii restrânse miercuri și joi”, a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

După acest val de frig ce se va înregistra pe final de săptămână, vremea va fi din nou însorită în toate regiunile țării. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de mare și după ziua de duminică, 23 octombrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...