Frig şi vânt puternic în România. Este atenţionare de vreme rea în toată ţara

Ana Anitoiu 24.09.2021, 14:40
Frig şi vânt puternic în România. Este atenţionare de vreme rea în toată ţara

Meteorologii au anunțat frig în toată țara, dar și vânt puternic în unele zone din România. Iată unde și când se va încălzi și ce va aduce începutul lunii octombrie pentru întregul teritoriu.

Cod galben de vreme rea în România

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până vineri, 24 septembrie, ora 23:00, va fi deosebit de frig, iar în cea mai mare parte a țării va bate puternic vântul, cu rafale în general de 50…60 km/h.

”Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei”, au anunțat meteorologii.

De asemenea, o altă atenționare de Cod galben de vânt a fost emisă de ANM pentru altitudini de peste 1700 de metri. Această avertizare este valabilă până la ora 23:00. Meteorologii au atras atenția că la munte, la aceste înălțimi, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

În Capitală, până la ora 23:00, temperaturile vor fi în ușoară creștere față de intervalul precedent, cu temperatura maximă situată între 21 și 22 de grade Celsius și vânt ce va atinge între 45 și 50 de km/h la rafală.

Frig si vant puternic in Romania. Este atentionare de vreme rea in toata tara
O femeie pe punctul de a scapa o umbrela din cauza vantului puternic

Prognoza meteo până la începutul lunii octombrie

Banat și Crișana

Conform prognozei de până la începutul lunii următoare, începând de vineri, 24 septembrie, în Banat vremea se încălzește treptat. Cel mai cald va fi în jurul datei de 28 septembrie, când maximele vor fi în medie de 23 până la 25 de grade Celsius, iar minimele vor fi situate între 10 și 12 grade Celsius.

La începutul lunii octombrie se va face ceva mai frig. Ploile vor fi relativ puține, cu o probabilitate mai mare după data de 28 septembrie.

În Crișana, din 24 septembrie este anunțată o încălzire considerabilă până în jurul datei de 28 septembrie, când maximele vor ajunge până la aproximativ 24 de grade Celsius, minimele se vor situa între 9 și 11 grade.

De asemenea, meteorologii au avertizat că a începutul lui octombrie va începe să se răcească. Sunt posibile ploi după data de 28 septembrie.

Transilvania și Maramureș

În Transilvania, vremea are o tendință de încălzire până pe 18 septembrie, după care se va face din nou mai frig. Ploile ar putea apărea mai ales vineri, 24 septembrie, și după data de 27 septembrie.

În Maramureș, începând de vineri, 24 septembrie, și până la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile vor crește cu aproximativ 8 grade Celsius, iar minimele cu 5-6 grade Celsius. Cel mai probabil, va ploua pe 24 septembrie și începând cu 28 septembrie.

Moldova și Dobrogea

În Moldova, până la începutul lunii octombrie vremea se va menține destul de caldă, cu maxime situate între 20 și 21 de grade Celsius. Apoi, se va face frig treptat. Vor cădea ploi cel mai probabil vineri, 24 septembrie și apoi după data de 27 septembrie.

În Dobrogea, vremea caldă, cu maxime cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius și minime între 12 și 14 grade Celsius. De săptămâna viitoare, se va răcori ușor. Vor fi posibile ploi după data de 27 septembrie.

Muntenia și Oltenia

Potrivit prognozei meteo, vremea din Muntenia se încălzește în aceste zile, iar pe 26 și 27 septembrie maximele vor ajunge la o medie de 23 – 25 de grade Celsius. Apoi se va face mai frig. În ultimele zile ale lunii și începutul lui octombrie sunt posibile ploi, conform ANM.

În Oltenia, temperaturile sunt în creștere în aceste zile. Pe 27 septembrie, maximele vor ajunge să se situeze între 23 și 25 de grade Celsius, iar minimele între 11 și 13 grade Celsius, până pe 29 septembrie. La începutul lunii octombrie se va face mai frig, cu medii în jurul a 9 grade Celsius, și cu șanse de ploaie. Citește AICI despre ninsoarea recentă din Brazilia!