Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar. Cât vom avea de îndurat

Nicu Stan 25.10.2021, 17:10
Frig neobișnuit pentru România. Alertă meteo, aer polar. Cât vom avea de îndurat

Un val de aer polar se abate asupra României, astfel că vremea se răceşte accentuat, iar în mai multe regiuni apare burniţa. De asemenea, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunţă temperaturi scăzute, sub normalul perioadei toată această săpătămână.

Prognoza meteo ANM pentru o lună. Cum va fi vremea în noiembrie 2021

România va fi străbătută zile următoare de un val de aer polar, astfel că temperaturile se vor micșora sub cele normale ale perioadei calendaristice, informează ANM.

Prognoza meteo ANM pentru marţi, 26 octombrie, indică că vremea se va menţine rece în regiunile extracarpatice, însă în restul teritoriului valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice acestei perioade.

Meteorologii anunta temperaturi mai mici in zilele urmatoare
Meteorologii anunta temperaturi mai mici in zilele urmatoare

Temperaturile maxime pentru ziua de marți, 26 octombrie 2021

Cerul va fi mai mult senin, excepție făcând sudul şi sud-estul ţării unde se vor înregistra înnorări în general persistente şi izolat vor fi condiţii de burniţă. În plus, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, Moldova şi Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 16 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -6…-4 grade Celsius în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 8…9 grade Celsius pe litoral. De asemenea, potrivit ANM, dimineaţa şi noaptea, pe alocuri în zonele joase va fi ceaţă.

Prognoza ANM în București, marți, 26 octombrie

În Capitală, marţi, vremea se va menține rece. Cerul va avea înnorări în general persistente, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 3…5 grade Celsius, mai arată ANM.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021

În regiunile nord-estice ale teritoriului vor fi valori termice apropiate de normalul perioadei, în timp ce în restul teritoriului se vor înregistra temperaturi medii sub cele specifice perioadei calendaristice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii Românii.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021

În prima săptămână a lunii noeimbrie, temperaturile va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, însă cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele nord-estice şi la munte. De asemenea, cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice şi sud-estice.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021

Și în cea de-a doua săptămână a lunii noiembrie temperaturile medii se vor menține uşor mai mari decât cele normale pentru acest interval, în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru perioada calendaristică.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii pentru acest interval vor avea o tendinţă deficitară în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru perioada calendaristică.

Urmăriți Impact.ro și pe