Frații Tate și-au început afacerile într-un orășel de provincie din România. Aveau un câine care le-a terorizat vecinii

Beatrice Dumitru 05.02.2023, 15:34
Frații Tate și-au început afacerile într-un orășel de provincie din România. Aveau un câine care le-a terorizat vecinii

BBC a realizat un reportaj despre viața controversaților frați Tate, aflați în arest de pe 30 decembrie 2022, fiind acuzați de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Jurnaliștii britanici prezintă începuturile afacerilor din România ale lui Tristan și Andrew Tate și orașul din care a început ascensiunea lor, unul aflat nu foarte departe de București.

Orașul din România unde frații Tate și-au început afacerile

BBC scrie că frații Tate și-au cumpărat două apartamente în afara Bucureștiului „în 2015 sau la începutul lui 2016” pentru mai puțin de 35.000 de euro fiecare. Unul locuia la aparatamentul numprul 9 și altul la 17, iar de aici au început cei doi frați britanici să-și construiască „imperiul” din România. „Au plătit în rate pentru că nu aveau bani să cumpere apartamentele altfel. Nu aveau mașină în acele vremuri, își duceau prietenele la cumpărături în taxiul”, a povestit cel care a construit clădirea de apartamente.

Apartamentele cumpărată de frații Tate, de unde a început ascensiunea lor în afaceri, se află în orașul Săcele, din județul Brașov. Potrivit localnicilor, aceștia nu locuiau singuri, ci cu mai multe, iar unele veneau în vizită în mod regulat. Sunt puțini oameni din bloc care își amintesc de frații Tate, iar cei care știu mai multe nu vor să vorbească. „Erau disprețuitori, aroganți, dar foarte discreți, nu era muzică, nu erau bătăi„, a spus o localnică. Ea a mai afirmat că într-o zi, câinele celor doi, un ciobănesc german, a fost lăsat liber să se plimbe prin clădire și a atacat-o, provocând-ui răni.

Frații Tate și-au început afacerile într-un orășel de provincie din România. Aveau un câine care le-a terorizat vecinii
Frații Tate se află în arest de la sfîrșitul anului 2022.

„Vila de la capătul Străzii Narciselor se află la capătul unui drum periculos, înconjurată de vârfurile acoperite de brad ale Munților Carpați. Prima adresă a lui Andrew Tate din România este departe de stilul de viață luxos pe care l-a etalat în București înainte de a fi reținut. Este o clădire ghemuită, cu trei etaje, cu pereți galbeni, la mică distanță cu mașina de satul Săcele. Lungul drum până acolo dinspre București șerpuiește prin kilometri și kilometri de pădure înzăpezită, cu crengi înghețate până la vârfuri, cu munți înclinați spre orizont – este ca și cum ai conduce printr-o felicitare de Crăciun. La ieșirea din Săcele, pista înghețată se îngustează până la lățimea unei mașini pe măsură ce urcă spre vilă, cu o prăpastie abruptă pe o parte”, scriu jurnaliștii de la BBC.

Omul care i-a adus pe frații Tate în România

La șapte ani după începerea afacerilor din România, se pare că frații Tate au câștigat milioane de euro, din care și-au permis să trăiască o viață dominată de lux și opulență, lăudându-se cu ceasuri de firmă, avioane private și un portofoliu extins de proprietăți.

BBC mai scrie că frații Tate au fost adușipentru prima dată în România în 2014 de un om de afaceri, pe nume Sebastian Vieru, originar din regiunea Brașovului, de pe lângă orașul Săcele. Acesția erau aduși ca antrenori și comentatori pentru galele sale de lupte. Tot el a fost cel care le-a spus fraților Tate despre noul bloc de apartamente, spunându-le că dezvoltatorul are nevoie urgentă de fonduri pentru a termina clădirea și că vor cumpăra apartamentele la un preț redus.

El spune că Andrew și Tristan Tate au venit cu niște bani din Marea Britanie, dar că averea lor a crescut rapid o dată în România. Aceștia au vândut apatamentele din Săcele câțiva ani mai târziu, când s-au mutat la București, pentru un profit de doar câteva mii de euro.

În ultimele săptămâni, de când frații Tate se află în arest, anchetatorii au percheziționat o listă lungă de proprietăți aparținând fraților Tate, inclusiv un teren în județul Brașov și case în București și în împrejurimi. Le-au fost confiscate ceasuri de firmă, iar flota de mașini de lux a fost luată din complexul lor de tip depozit de la periferia capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...