Fratele lui Paul Stănescu, propus la ANRE pentru că „nu a prins loc de parlamentar”. Alexandru Stănescu: „Nu există niciun conflict de interese”

Gabriela del Pupo 13.12.2021, 15:59
Fratele lui Paul Stănescu, propus la ANRE pentru că „nu a prins loc de parlamentar”. Alexandru Stănescu: „Nu există niciun conflict de interese”

PSD vine cu o propunere care naște semne de întrebare. Fostul parlamentar Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este vizat pentru o funcție în comitetul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie. Deși nimic din experiența sau studiile acestuia nu par să îl recomande pentru această funcție, Marcel Ciolacu spune că pentru că nu a mai prins loc pe listele parlamentare ar trebui să i se acorde această numire.

„Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să o facem și este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, a fost președinte și de comisie, la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare. Vă va răspunde dânsul ce îl recomandă. Oamenii care au avut mai multe mandate și care au experiență parlamentară este posibil să mai fie numiți”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marian Neacsu, condamnat la inchisoare cu suspendare, propus de PSD drept secretar general
Marcel Ciolacu. Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Alexandru Stănescu a fost vicepreședinte și președinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaților pe parcursul a două mandate. El a absolvit Facultatea Mecanică Agricolă, București, iar din 1986 până în 2012 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu, conform CV-ului său. Din 2016 își începe cele 2 mandate de deputat.

Cat despre funcția fratelui său acest spune că nu a influențat în nici un fel cariera sa.

„Nu știu dacă pot să o iau ca pe un avantaj, pentru că suntem oameni politici amândoi, și eu încă sunt vicepreședinte la PSD Olt. Nu există niciun conflict de interese, el este într-o funcție mai mare în partid, nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcția asta eu trebuia să plec din partid.” a declarat Alexandru Stănescu la Digi 24.

Nici studiile și nici experiența profesională nu par să îl recomande pe fratele lui Paul Stănescu pentru această funcție, acesta fiind cunoscut pentru afacerile și activitatea din domeniul agricol.

ANRE are ca atribuții reglementarea la nivel naţional a sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale și monitorizează practica tuturor companiilor din domeniul energetic.

ANRE este condusă de un preşedinte şi 2 vicepreşedinţi. Activitatea instituției nu ar trebui să fie dependentă de parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe