Franța trece la sancțiuni pentru personalul medical care nu se vaccinează. Premier: ”Nu dăm înapoi”

Nicu Stan, Anca Manolica 26.08.2021, 14:35

Franța va sancționa personalul medical care refuză să se vaccineze. Premierul francez a anunțat și o dată limită la care tot personalul medical trebuie să se vaccineze. După acest termen vor curge sancțiunile.

Franța amenință personalul sanitar care nu se vaccinează cu sancțiuni. S-a dat un termen limită pentru vaccinare

Premierul Franței, Jean Castex, a anunțat joi că membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-coronavirus până la data de 15 septembrie vor fi sancţionaţi. Premierul a făcut doar avertizarea fără a anunța în schimb și sancțiunile care se vor aplica.

De asemenea, premierul francez a justificat această măsură prin creşterea numărului de infectări în unităţile pentru îngrijirea persoanelor în vârstă, informează EFE.

Certificatul sanitar este obligatoriu in Franta in multe locatii
Certificatul sanitar este obligatoriu in Franta in multe locatii

15 septembrie, termenul limită pentru vaccinarea personalului medical

Nu vom da înapoi„, a spus Jean Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a dat exemplul unui azil de bătrâni în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului. „Nimeni nu poate înţelege acest lucru”, a adăugat el.

Premierul Franței a precizat că data limită de 15 septembrie pentru aplicarea obligativităţii vaccinării pentru personalul medical, precum şi pentru alte categorii profesionale aflate în contact cu persoanele vulnerabile, a accelerat campania de imunizare.

Cea de-a treia doză de vaccin, din 12-13 septembrie

„Am ajuns la peste 83% în rândul sanitarilor vaccinaţi. Tactica noastră a dat roade”, a explicat premiul francez.

Jean Castex a menționat, de asemenea, că a treia doză de vaccin a fost aprobată pentru persoanele de peste 65 de ani, precum şi pentru cei cu risc ridicat în caz de coronavirus: Vaccinarea cu a treia doză va începe din 12-13 septembrie.

Care este condiția pentru vaccinarea cu cea de-a treia doză

Restul grupurilor vizate de cea de-a treia doză suplimentară se vor putea programa pentru vaccinare „de la începutul lunii septembrie„, a subliniat acesta.

Condiția pentru imunizarea cu cea de-a treia doză este aceea ca de la rapel să fi trecut șase luni. De asemenea, premierul Jean Castex a exclus, cel puţin deocamdată, impunerea certificatului sanitar în companii.

Certificatul sanitar, obligatoriu în multe locații în Franța

În plus, în Franţa, certificatul sanitar, cel care dovedeşte vaccinarea cu schema completă, trecerea prin boală sau un test negativ la coronavirus în termen de maximum 72 de ore, a devenit obligatoriu pentru numeroase activităţi sociale, printre care accesul în baruri sau restaurante.

Pe de altă parte, autoritățile din țara noastră iau în calcul revenirea la restricțiile de circulație pe noapte.

Deocamdată nu se știe nimic

Acum nu sunt astfel de discuții, dar există în hotărârea de guvern mai multe măsuri la care putem să revenim în funcție de creșterea numărului de cazuri și a incidenței.

Da, e posibil ca în unele zone în care incidența crește să se ia măsuri locale sau zonale. Nu pot să vă spun că aceste măsuri vor fi luate imediat sau pe plan național”, a declarat Raed Arafat, în contextul în care numărul de cazuri de COVID zilnice se apropie de 1.000.

Urmăriți Impact.ro și pe