FOTO&VIDEO Lupte de stradă pe străzile din Hong Kong: protestatarii au intrat cu forța în clădirea Parlamentului

vali 01.07.2019, 17:38
FOTO&VIDEO Lupte de stradă pe străzile din Hong Kong: protestatarii au intrat cu forța în clădirea Parlamentului

Sute de persoane care protestatu, luni, pe străzile din Hong Kong au ocupat cu forța clădirea Parlamentului. Ei s-au bătut cu forțele de ordine și au reușit să ocupe clădirea Legislativului, în ciuda opoziției polițiștilor și a jandarmilor prezenți la fața locului.

Protestele din Hong Kong au degenerat, din nou, luni. Sute de persoane care critică Guvernul au spart geamurile clădirii Parlamentului și au reușit să pătrundă în instituție. Incidentele au degenerat în timp ce autoritățile particilau la o ceremonie legată de momentul în care Hong Kong a trecut în sfera de influență a Beijingului.

De ce protestează lumea în Hong Kong

Ultimele săptămâni au fost marcate de proteste masive în Hong Kong. Oamenii cer retragerea unei legi controversate, referitoare la extrădare. Actul normativ prevede ca persoanele acuzate de diverse infracțiuni să poată fi trimise în China pentru a fi judecate de magistrații de acolo.
Aplicarea legii a fost suspendată, din cauza protestelor, dar oamenii care încă mai ies în stradă nu au certitudinea că autoritățile vor renunța definitiv la lege.
Protestatarii cer retragerea legii, dar și eliminarea sintagmei de „revoltă” din protestele organizate în luna iunie, în urma cărora mai multe persoane au fost reținute. Se cere acum aliberarea imediată a acelor activiști, despre care manifestanții susțin că nu au făcut nimic ilegal, ci doar au ieșit în stradă să-și apere drepturile.
Urmăriți Impact.ro și pe