Fotografia care a declanșat scandalul în Poliție. Povestea din spatele ei și ce urmează pentru agenți

Iancu Andreea 02.11.2020, 10:46
Fotografia care a declanșat scandalul în Poliție. Povestea din spatele ei și ce urmează pentru agenți

O imagine în care apar celebrii maneliști, Adi Minune și Tzancă Uraganul, a devenit virală și s-a transformat într-un adevărat scandal la nivelul Poliției Române. Astfel, polițiștii, care tocmai îi amendaseră pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, sunt anchetați acum în cadrul unui control intern.

Cum au ajuns Adi Minune și Tzancă Uraganul să fie amendați

Polițiștii din Capitală au participat la o acțiune de verificare în acest weekend, care a dus la amendarea a zeci de persoane. Se pare că petrecerile pe care bucureștenii le-au dat la domiciliu au atras numeroase sancțiuni. Printre cei care s-au trezit cu poliția la ușă s-au numărat și cei doi maneliști, Adi Minune și Tzancă Uraganul. Aceștia se aflau la o petrecere, într-un apartament din sectorul 6, deși evenimentele private de orice fel au fost interzise prin prelungirea stării de alertă.

“Noaptea golanii! V-am zis că nu se mai poate face nici măcar un bairam nu m-aţi crezut”, este mesajul postat pe Facebook de manelistul Andrei Velcu, zis „Tzanca Uraganul”.

După ce au primit o amendă generoasă, cei doi artiști s-au fotografiat cu polițiștii care au venit să îi sancționeze pentru nerespectarea legii. Acest gest a atras după sine organizarea unui control intern la nivelul Poliției Sectorului 6.

„Referitor la o imagine apărută în spaţiul public unde doi poliţişti şi un jandarm apar lângă doi bărbaţi care nu poartă mască, precizăm că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la Statutul Poliţistului şi de la Codul de etică şi deontologie al poliţistului.

În acest sens precizăm că la nivelul Poliţiei Sectorului 6 din cadrul Direcţie Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, structura de control intern efectuează verificări cu privire la acest eveniment pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea lui şi pentru luarea măsurilor în consecinţă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei, potrivit adevarul.ro.

Se pare că amenda pe care Adi Minune și Tzancă Uraganul, alături de cei nouă petrecăreți, o au de plătit este de 38.500 lei.

“În acest caz, amenzile au fost în valoare totală de 38.500 lei”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Polițiștii au dat amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid
Polițiștii au dat amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Petrecerile, verificate și amendate de către polițiști

În contextul în care Bucureștiul împreună cu alte orașe mari au trecut de o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori, tot mai multe controale sunt efectuate de către polițiști, chiar în casele românilor. Astfel, petrecerile sunt interzise complet, iar măsurile anti-Covid precum purtarea măștii atât la interior cât și la exterior sunt obligatorii.

Deși restaurantele și terasele sunt închise, în sectorul 3 al Capitalei, polițiștii au amendat 73 de persoane, aflate în două încăperi, la un botez. Evenimentul i-a costat pe petrecăreți în total 15.000 de lei, iar patronul localului s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei. Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Și în sectorul 5 a fost semnalat un eveniment organizat într-un pub, unde s-au deplasat echipajele Secției 17 de Poliție. Cei prezenți la petrecere au fost sancționați cu amenzi în valoare de 15.000 de lei, iar organizatorul a primit o amendă de 3.500 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI