FOTO EXCLUSIV. Aşa arată plaja lărgită de la Mamaia. Cât vor plăti românii, la vară, pentru a se relaxa în staţiunea de fiţe

Stan Filon 08.03.2021, 15:04

Stațiunea Mamaia se pregătește să-și aștepte turiștii cu plaje ca în Brazilia! Lucrările pentru lărgirea plajelor sunt în toi, chiar dacă au bătut pasul pe loc în ultimele zile din cauza unor patroni care nu și-au demontat restaurantele pentru a face loc lucrărilor. Cu cât s-au lărgit plajele, citiți mai jos.

Aşa arată plaja din Mamaia, după încheierea lucrărilor de lărgire

Așadar, românii care vorte curând pe litoral vor găsi schimbări majore, după ce au apărut pur și simplu plaje noi! În Mamaia, suprafaţa de nisip s-a mărit cu trei kilometri în nici două luni de zile. Lucrările au fost încurcate de câțiva patroni care au abandonat restaurantele de pe plajă, chiar dacă au fost somați să le demonteze.

Schibările se văd cel mai bine din aer, iar turiștii vor putea privi noile plaje în toată splendoarea lor din celebra telegondolă, care îi ridică în aer și în plimbă peste toată stațiunea. Cele mai frumoase plaje au apărut, culmea sau nu, chiar în fața cluburilor de fițe, după cum se poate vedea în fotografiile făcute de fotoreporterii Impact.ro.

Unele plaje ajung la 250 de metri

În timp ce în nordul staţiunii nisipul ajunge aproape de vechile diguri din larg, spre centru plaja are abia 20 de metri. ”În acest moment am terminat de făcut aproape 3 km de plajă, am folosit 1,2 milioane de metri cubi de nisip şi acum vedeţi primele rezultate pe plajă din Mamaia. Unele părţi ajung şi la 250 de metri”, a declarat pentru știrile Pro TV Bastian Tromp – şef de lucrări.

Dar ce au pățit proprietarii de baruri care nu și-au demolat afacerile de pe plajă? Ei bine, aceștia s-au trezit cu barurile aproape îngropate sub nisip. Aceștia vor fi nevoiți să-și ridice singuri barurile din nisip și să le aducă la același nivel cu plaja.

“S-au făcut demersuri, s-a luat legătura cu toţi operatorii economici, am apelat la înţelegerea lor şi pe durata desfăşurării proiectului ne dorim ca acestea să fie reglate, să fie aşezate corespunzător”, a declarat pentru știrile Pro TV Nicusor Buzgaru, manager proiect.

Din vară, vor începe lucrările de extindere în Costineşti şi Eforie

Costurile de mutare şi de nivelare a gropilor lăsate în urmă de constructori vor fi suportate de agenţii economici, dar cei de la Apele Române spun că îi vor ajuta pe cei care au nevoie. Plajele din Mamaia şi Năvodari ar trebui să fie mai late cu 150 de metri până la sfârşitul lunii Mai. Din vară, vor începe lucrările de extindere în Costineşti şi Eforie, dar nu se ştie deocamdată cum va arăta zona de protecție a cazinoului.

Valoarea totală a proiectului de lărgire şi protejare a plajelor de pe ţărmul românesc depăşeşte 840 de milioane de euro, 85% fiind asigurați de Uniunea Europeană. La final, România va avea 220 de hectare noi de teren. Vestea bună de-abia acum vine!

Sectorul de plajă din nordul staţiunii Mamaia, care se reabilitează în prezent cu fonduri europene, nu va fi concesionat agenţilor economici, iar turiștii îl vor putea folosi gratuit, dacă vor dori să-și pună cearșaful pe nisip și să se bucure de razele soarelui!

Urmăriți Impact.ro și pe