Fotbalistul de la națională care vine în România doar când e convocat de Mirel Rădoi. Trăiește de la șase ani în altă țară

Andrei Cezar 03.09.2021, 12:27

România a câștigat meciul din deplasare cu Islanda, scor 2-0. ”Tricolorii” au avut o evoluție bună pe tot parcursul meciului, iar printre remarcații partidei s-au numărat Dennis Man, Nicușor Stanciu și Andrei Rațiu. Primii doi au ieșit în evidență prin golurile marcate în minutele 47, respectiv 83 și prin aportul ofensiv pe care l-au avut pe întreaga durată a confruntării de la Reykjavík. Rațiu, în schimb, la debutul său în prima reprezentativă, s-a făcut remarcat printr-un joc defensiv impecabil, care a adus siguranță în apărarea echipei naționale.

Andrei Rațiu, după primul meci la echipa națională: ”Avem dorință foarte mare de a juca la turneul final”

La 23 de ani, fundaşul lui Huesca Andrei Raţiu a fost titular la naţionala mare şi a afirmat că nu a avut emoţii în meciul său de debut la prima reprezentativă. Raţiu spune că are probleme în a se exprima în limba română, deoarece trăieşte în Spania de la 6 ani şi vine în România doar pentru meciurile naţionalei.

„M-am simţit bine, am crezut că o să fiu emoţionat, dar din păcate pentru ei m-am simţit bine şi am jucat bine. De asta am venit, să joc, nu am avut emoţii, am fost cum sunt eu. Mă înţeleg cel mai bine cu jucătorii de la tineret.

Am plecat de la 6 ani în Spania, vin doar la naţională. Gândesc în spaniolă, e mai greu să vorbesc, trebuie să mă gândesc înainte să scot un cuvânt. Formulez cuvintele ca să le zic cât mai bine. Avem multe speranţe şi mergem de la meci la meci, dorinţa să ajungem la CM este foarte mare”, a declarat Raţiu, la ProTV.

El a mărturisit că a aflat că va fi titular chiar înaintea partidei, însă acest lucru l-a ajutat să se concentreze mai bine asupra meciului: „Mai bine că m-a anunţat înainte de meci, că nu m-am gândit prea mult. Sunt mândru de mine că am rezultate la club, probabil de asta mă cheamă Mister”, a adăugat jucătorul de la Huesca.

Fotbalistul de la nationala care vine in Romania doar cand e convocat de Mirel Radoi. Traieste de la sase ani in alta tara
Fotbalistul de la nationala care vine in Romania doar cand e convocat de Mirel Radoi. Traieste de la sase ani in alta tara

Ține cu Barcelona datorită lui ”Dinho”

Andrei Rațiu a recunoscut că este suporter al echipei FC Barcelona de când era mic, datorită lui Ronaldinho.

De mic am ținut cu Barcelona, îmi plăcea Ronaldinho. Dar aș vrea să joc pentru orice echipă bună din Spania”, a transmis fundașul dreapta.

După meciul cu Islanda, urmează meciul cu Lichtenstein, ce va avea loc duminică, 5 septembrie, pe Arena Națională.

După cea de-a patra etapă a preliminariilor CM 2022, România se află în continuare pe locul patru în Grupa J. Naționala lui Rădoi a strâns șase puncte în patru partide. Liderul clasamentului este Armenia cu 10 puncte, urmată de Germania cu 9 puncte și Macedonia de Nord cu 7 puncte.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe