Fotbalistul care a fost scos vinovat pentru eliminarea Franței de la Euro. Mbappe a ratat penalty-ul decisiv, dar lui i s-a reproșat altceva

Andrei Cezar 05.07.2021, 10:51

Franța a pierdut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European în fața Elveției, după loviturile de departajare (4-5). Eliminarea atât de timpurie din cea mai importantă competiției continentală de fotbal i-a șocat pe francezi, care au identificat imediat vinovatul pentru acest eșec. Chiar dacă Mbappe a ratat penalty-ul decisiv, superstarului de la PSG nu i-a fost găsită o vină.

Atac la atacant. Fotbalistul care a fost găsit vinovat după eliminarea de la EURO 2020

Foarte mulți specialiști au considerat că meciul din optimi dintre Frnața și Elveția, disputat pe Arena Națională din București, a fost cel mai frumos joc de până acum la EURO 2020. Cu 6 goluri marcate în timpul regulamentar, (Franța 3 – 3 Elveția), răsturnări de scor incredibile și un penalty decisiv ratat de cel mai scump jucător de la turneul final, în cadrul lovturilor de departajare, spectacolul fotbalistic a depășit toate așteptările.

Cu toate că Mbappe a ratat panalty-ul decisiv, nu el a fost scos vinovat pentru pierderea calificării. Fostul internațional francez, Bixente Lizarazu, consideră că cel responsabil pentru acest lucru este vârful de atac al lui ”Les Bleu”, Karim Benzema.

Atacantul lui Real Madrid a revenit la națională după o pauză de cinci ani, iar decizia lui Dechamps de a-l titulariza în detrimentul lui Giroud, ar fi creat ”frustrare la nivel de lot”.

”Revenirea lui Karim Benzema l-a trimis pe Olivier Giroud pe banca de rezerve. De asemenea, Kinglsley Coman a fost rezervă. Probabil că şi lui Griezmann i-a lipsit puţină inspiraţie. Iar toate aceste lucruri au creat frustrare la nivel de lot” a explicat Lizarazu.

Karim Benzema
Karim Benzema

Președintele Federației Franceze de Fotbal îl apără pe Benzema: ”A fost foarte bine primit”

De asemenea, fostul internațional francez trimite săgeți și către selecționerul Franței, pe care îl acuză voalat că ar fi făcut sesiuni de antrenamente ”foarte dure”.

”Franţa a ajuns obosită la turneul final. Iar din câte am înţeles, antrenamentele au fost foarte dure.” a mai completat Lizarazu.

În schimb, președintele Federației Franceze de Fotbal nu împărtășește punctul de vedere al lui Lizarazou. Noel Le Graet îl apără pe Benzema și afirmă că atacantul nu a avut probleme de adaptare în sânul echipei naționale, chiar dacă a venit după o absență atât de îndelungată.

”Karim Benzema a fost foarte bine primit de către toată lumea, inclusiv de către toți jucătorii. Întotdeauna a arătat foarte multă modestie și multă eleganță în cuvintele sale. Nu a fost nicio problemă cu Benzema”, a explicat Noel Le Graet pentru Telefoot.

Karim Benzema a marcat patru goluri la EURO 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe