Fostul soț al Andreei Marin, semnal de alarmă despre măștile medicale! Care este, de fapt, cea mai bună armă împotriva coronavirusului

Redacția IMPACT 02.04.2020, 16:57
Fostul soț al Andreei Marin, semnal de alarmă despre măștile medicale! Care este, de fapt, cea mai bună armă împotriva coronavirusului

În plină pandemie de coronavirus, și fostul soț al Andreei Marin a decis să tragă un semnal de alarmă. Tuncay Ozturk a avertizat cu privire la măștile medicale, aflate în perioada de față la mare căutare, și printre români. Fostul partener al vedetei a susținut că acestea ajung de multe ori să fie purtate, însă nu într-un mod corespunzător. De aceea, mulți tot se expun unui risc foarte mare de îmbolnăvire, crezând că sunt protejați de mască.

Fostul soț al Andreei Marin, semnal de alarmă despre măștile medicale!

Criza sanitară resimțită la ora actuală și pe teritoriul României a dus la foarte multe avertismente, pentru populație. Riscul de molipsire cu noul virus, și, respectiv de-a ajunge în atenția medicilor, este unul foarte mare. Din acest motiv, mulți români s-au echipat corespunzător cu măști, mănuși chirurgicale, fie tot soiul de accesorii, care să îi protejeze, în fața riscurilor.

Fostul soț al Andreei Marin, semnal de alarmă despre măștile medicale! Care este, de fapt, cea mai bună armă împotriva coronavirusului
Tuncay, fostul soț al Andreei Marin, a transmis un avertisment legat de măștile medicale

Fostul soț al Andreei Marin a transmis un avertisment legat de acestă metodă, cea a purtatului unei măști medicale. Este o practică total inutilă, dacă nu există și un minimum al regulilor de igienă aplicate, susține Tuncay Ozturk. La rândul său, acesta este un specialist în fizioterapie și kinetoterapie. Cea mai bună armă împotriva coronavirusului, în opinia acestuia, este tot spălatul pe mâini. cât mai des cu putință, dacă au fost atinse obiecte sau suprafețe, din exterior.

Care este, de fapt, cea mai bună armă împotriva coronavirusului

„(…) Unul dintre motivele pentru care oamenii poartă măști este acela că ei cred că îi vor proteja. Ceea ce ar trebui să știm este că virusul nu plutește în aer, deci măștile nu ne protejează deloc împotriva lui. Deși virusul intră în corp prin gură, nas sau ochi, cu toate acestea, mâinile joacă cel mai important rol. De exemplu, virusul va fi pe mâna mea dacă am dat mâna cu cineva care a primit virusul și apoi mi-am atins fața. Toate măștile chirurgicale nu sunt de folos dacă nu sunt respectate cele mai importante principii igienice.

Cea mai bună metodă pentru publicul larg de-a se proteja împotriva coronavirusului este de-a avea o igienă a mâinilor cu adevărat atentă, prin spălarea mâinilor cu apă și săpun sau cu un produs de dezinfectare a mâinilor, mai ales atunci când ați fost expus în locuri publice, atingând suprafețele pe care alte persoane le-ar fi putut atinge.”, susține Tunkay Ozturk, fostul soț al Andreei Marin, potrivit ciao.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe