Fostul președinte al Rusiei: „Occidentul se îndreaptă spre al treilea război mondial”. Cum numește incidentul cu rachetele din Polonia

Mihnea Tălău 16.11.2022, 11:24
Fostul președinte al Rusiei: „Occidentul se îndreaptă spre al treilea război mondial”. Cum numește incidentul cu rachetele din Polonia

Avertisment terifiant de la Kremlin. Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, actualmente șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră că Occidentul crește probabilitatea unui al treilea război mondial, ducând un război hibrid cu Rusia.

”Occidentul crește probabilitatea declanșării unui război mondial”

Medvedev este cunoscut ca fiind un apropiat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, cât și pentru declarațiile belicoase la adresa Occidentului.

”Povestea „atacului” ucrainean cu rachete la o fermă poloneză dovedește un singur lucru: Occidentul, prin războiul său hibrid cu Rusia, crește probabilitatea declanșării unui război mondial”, a scris, miercuri, pe Twitter, Dimitri Medvedev.

Ministerul rus al Apărării a numit declarațiile presei și ale oficialilor polonezi despre căderea presupuselor rachete rusești o provocare, nu au existat lovituri ale armelor rusești în apropierea graniței ucrainene-polone. După cum s-a subliniat în departamentul rus, epava, ale căror fotografii au fost publicate de presa poloneză, nu au nimic de-a face cu armele rusești, transmite TASS.

Secretarul general al ONU, ingrijorat in privinta rachetor rusesti cazute in Polonia

Marți seara, două rachete, de proveniență rusească, au căzut într-o localitate poloneză care se află la numai câțiva kilometri de granița cu Ucraina. Astfel, s-a format un crater uriaș în mijlocul unei ferme. Două persoane și-au pierdut viața în urma exploziei care a distrus și o remorcă și un tractor.

Președintele Poloniei și cel al SUA lansează un îndemn la calm

Andrzej Duda, președintele Poloniei, țară membră a NATO, a îndemnat la calm. El a declarat că țara sa nu are dovezi concrete care să arate cine a tras racheta, care a lovit o instalație poloneză de cereale la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina și a ucis două persoane.

”Cel mai probabil a fost o rachetă de fabricație rusească, dar totul este încă sub investigație în acest moment”, a afirmat acesta.

La rândul său, președintele SUA Joe Biden are îndoieli în privința lansării de rachete în Polonia de către Rusia. Cu toate acestea, Washingtonul a hotărât, împreună cu aliații săi, să se întâlnească pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat cu adevărat.

„Este puţin probabil să fi fost trasă din Rusia”, a declarat preşedintele american Joe Biden la finalul unei întâlniri de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...