Fostul premier Mihai Tudose, semnal de alarmă pentru români: “Asta nu e situație pentru Orban și Cîțu”

Rădulescu Valentin 01.04.2020, 17:45
Fostul premier Mihai Tudose, semnal de alarmă pentru români: “Asta nu e situație pentru Orban și Cîțu”

Fostul premier Mihai Tudose, consideră că suntem într-o situație gravă, astfel încât trage un semnal de alarmă pentru cetățenii români. A discutat de astfel și despre măsurile luate de autorități.

Fostul premier Mihai Tudose, semnal de alarmă pentru români

Fostul premier a vorbit despre situația din România, potrivit antena3.ro. Acesta a ținut să menționeze că deja ”bat clopotele” pentru România, datorită faptului că autoritățile nu își fac treaba așa cum ar trebui. Totodată, consideră că nu este o situație de care să se ocupe premierul Ludovic Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. De asemenea, a vorbit și despre greșelile făcute de România în lupta cu noul virus, deși aveam exemple de la alte țări.

”Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comandă unică în achiziționarea și distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei și nu bâlbele din fiecare ședință de guvern….
Înainte de orice, însă, se impune preluarea de către Președintele României a gestiunii directe a crizei. Asta nu e situație pentru Orban și Câțu. Și-au dat testul capacității căutând zilnic să-și justifice mediocritatea inventând vinovați în loc sa găsească și sa implementeze soluții…
Ajunge! Deja bat clopotele….”, a spus Mihai Tudose, potrivit sursei citate mai sus.

Fostul premier Mihai Tudose, semnal de alarmă pentru români:
Fostul premier Mihai Tudose, semnal de alarmă pentru români: “Asta nu e situație pentru Orban și Cîțu”

Fostul premier propune să se ”intervină în forță”

Mihai Tudose a mai povestit și despre fostul său post de prim-ministru. Potrivit spuselor lui, acesta nu a fost lăsat să acționeze pentru că deranja în acest domeniu. Totodată a propus să se intervină acum, cât se mai poate, pentru a mai putea salva ceva. Acesta a mai adăugat că se promovează ”în funcții administrative o clientelă incompetentă”.

”Decontul incompetenței și defazării se face, acum, în vieți omenești. De aceea trebuie intervenit în forță pentru a salva ce se mai poate!
Constatăm, încă o dată după Colectiv, falimentul unui mod de a face politică, de a promova în funcții administrative o clientelă incompetentă și cu o singură trăsătură – obediența. Am plătit cu poziția de prim-ministru refuzul de a mă înclina în fața jupânului ce a dus la apogeu feudalismul politic românesc. Una din priorităţile scurtului meu mandat a fost eficientizarea sistemului medical, despre care am spus public la acea vreme, în şedinţă de Guvern, că este foarte greoi, foarte birocratizat şi nu lasă medicii de familie să-şi facă meseria, pentru că îi transformă în contabili. Am dialogat cu sindicaliştii din Sănătate, le-am dat dreptate şi am căutat împreună soluţii. Din păcate, n-am fost lăsat să acţionez, pentru că deranjam – şi în acest domeniu – interese grele şi cumetrii meschine.
Ce se mai poate face în actuala situaţie? Dacă nu se vor lua măsuri categorice de instalare a carantinei la nivel național, mă tem că România va deveni cimitirul Europei. De aceea, pledez pentru închiderea completă a tuturor zonelor-focar, comandă unică în achiziționarea și distribuirea materialelor sanitare (au apărut cazuri în care testele nu erau compatibile cu aparatul care trebuia să le lucreze), măsuri coerente pentru salvarea economiei și nu bâlbele din fiecare ședință de guvern….” spune Mihai Tudose