Fost oficial rus, despre planul lui Vladimir Putin. Ce ordin a dat după declanșarea războiului cu Ucraina

Beatrice Dumitru 01.03.2022, 11:43
Fost oficial rus, despre planul lui Vladimir Putin. Ce ordin a dat după declanșarea războiului cu Ucraina

Rusia a invadat Ucraina și a crezut că țara vecină va ceda ușor în fața uneia dintre cele mai puternice armate din lume. Însă nu s-a întâmplat așa, deoarece ucrainenii s-au apărat eroic în primele cinci zile ale asaltului. Un fost oficial rus susține că aceste prime zile din luna martie sunt extrem de importante în războiul ruso-ucrainean și spune că știe ce plan are Vladimir Putin.

Ce ordin a dat Vladimir Putin la începutul războiului

Andrei Fedorov, fost adjunct al ministrului rus de Externe, a declarat că următoarele 24 de ore sunt cruciale în războiul din Ucraina, la fel de important fiind și modul în care se va apăra și va rezista fosta republică sovietică. ONU a anunțat că până acum 406 civili sunt victime ale acestui război.

Fostul oficial rus mai susține că ordinul inițial al președintelui Vladimir Putin era să „finalizeze operațiunea militară cu o victorie până pe 2 martie”. De asemenea, acesta a mai  precizat că speră în discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina, deși Moscova își continuă atacul pe scară largă asupra țării vecine.

Fost oficial rus, despre planul lui Vladimir Putin. Ce ordin a dat după declanșarea războiului cu Ucraina
Lupte grele între armata rusă și cea ucraineană.

Ar trebui să existe discuții fără condiții prealabile. Cunosc poziția prietenilor mei de la Kiev și conducerea Ucrainei. Sunt gata să stea la masă și să vorbească, dar fără condiție prealabilă”, a spus el pentru Al Jazeera.

Delegațiile Ucrainei și Rusiei au purtat o primă rundă de negocieri luni, în orașul Gomel din Belarus, însă discuțiile au fost suspendate. Cele două delegații au luat în calcul posibilitatea de a organiza a altă doua rundă de tratative, la granița dintre Belarus și Polonia.

Rezistență puternică

Andrei Fedorov a mai spus că rezistența opusă de Ucraina și sancțiunile impuse de Occident au fost mai puternice decât ceea ce a preconizat Rusia înainte de declanșarea războiului.

Pentru că eu cunosc Ucraina, nimeni nu va întâmpina trupele rusești cu flori. Aceasta este realitatea (…) Rusia crede că e OK cu sancțiunile, suntem o țară mare, suntem o țară mare. Vă furnizăm gaz și petrol. Nu vei mai fac față niciodată la sancțiuni, la astfel de sancțiuni. Aceasta este realitatea de astăzi și a cauzat o mulțime de probleme aici acum”, a mai declarat el.

Aliații occidentali ai Ucrainei au aplicat sancțiuni fără precedent ca răspuns la invazia terestră, maritimă și aeriană a Rusiei. Mai mult, pentru prima dată, Uniunea Europeană a anunțat că va finanța cu 500 de milioane de euro achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente către o țără atacată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...