Fost jurnalist mort la doar 43 de ani: “De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița”

Ioana Bucur 08.06.2021, 15:53
Fost jurnalist mort la doar 43 de ani: “De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița”

Fost jurnalist, mort la doar 43 de ani. Presa din România și-a pierdut una dintre cele mai importante voci. Alin Bogdan, care și-a început cariera la Adevărul, și-a pierdut viața. Anunțul dureros a fost făcut de soția sa.

Fost jurnalist, mort la doar 43 de ani

O veste dureroasă pentru presa din România. Un fost jurnalist a murit, la doar 43 de ani. Alin Bogdan și-a început cariera în 1998, ca redactor la Adevărul, specializându-se pe zona politică. În 2005, el a decis să facă o schimbare, alăturându-se echipei de la Gândul ca publicist comentator.

Un an mai târziu, Alin Bogdan intra într-un domeniu nou, oferind consultanță la Multimedia Political Communication, având ocazia să lucreze pentru campaniile electorale ale Partidului Național Liberal. Fostul jurnalist a pus bazele Editurii ContraMundum, unde au fost publicate mai multe titluri importante în România.

Vestea morții sale a fost confirmată chiar de soția sa: „Soțul meu, Alin Bogdan, a plecat lângă Dumnezeu. De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița.”, a scris Sidonia Bogdan. Jurnalistul a lăsat în urmă și un copil.

Fost jurnalist mort la doar 43 de ani
Alin Bogdan

Foștii colegi au reacționat la vestea morții lui Alin Bogdan

Vestea dispariției lui Alin Bogdan a generat un val de reacții din partea foștilor săi colegi de breaslă. Robert Turcescu și Silviu Sergiu au fost printre primii care au transmis mesaje emoționante în amintirea jurnalistului.

„Doamne, Dumnezeule, ce veste cumplită, a murit Alin Bogdan, l-am întâlnit săptămâna trecută, a trecut pe la redacție să-mi lase volumul lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”… Nu-mi vine să cred, Dumnezeu sa-l odihnească, nu-mi vine să cred…”, a scris Robert Turcescu.

„Unul dintre cei mai cultivați ziariști pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc – lucru rar în această breaslă-, un om de o profunzime intelectuala remarcabila, unul dintre cele mai talentate condeie din presa, spirit hâtru şi ludic, a plecat dintre noi în această dimineața. Mult prea devreme. Mult prea brusc.

Alin Bogdan a fost un om remarcabil, un reper pentru mine, de la care am avut multe de învăţat. În plan personal şi profesional. Un prieten veritabil. Drum lin, camarade, în Împărăţia lui Dumnezeu, pe care L-ai iubit atât de mult pe Pământ!”, a scris şi Silviu Sergiu.

Și Dan Cristian Popescu, fost primar al Sectorului 2, a transmis un mesaj:

„Un om bun cu o minte strălucită a plecat, prea devreme, la Domnul! Drum lin, Alin Bogdan! Să ne inspiri de acolo de unde eşti! Mulţumesc!”, a scris acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...