Forțele ruse au ajuns la doar 40 de kilometri de graniţa României. Militarii lui Putin au capturat Insula Șerpilor

Nicu Stan 25.02.2022, 09:19
Forțele ruse au ajuns la doar 40 de kilometri de graniţa României. Militarii lui Putin au capturat Insula Șerpilor

Forțele ruse au ajuns la doar 40 de kilometri de graniţa României. Militarii lui Vladimir Putin au capturat Insula Șerpilor, o insulă mică, însă strategică, din Marea Neagră. Insula Șerpilor este la doar 40 de kilometri (25 mile) de granița cu țara noastră.

Armata rusă, la 40 de kilometri de graniţa României. Insula Șerpilor a fost capturată de Vladimir Putin

Conflictul din Ucraina a ajuns aproape de granițele României după ce în urmă cu puțin timp Rusia a cucerit Insula Șerpilor, informează N12. Ucraina a informat ieri seara că flota rusă de la Marea Neagră a bombardat Insula Șerpilor după o tentativă eșuată de debarcare a trupelor și un atac ratat cu rachete.

În jurul orei 21:00, joi, Ucraina a pierdut contactul cu insula Şerpilor. Contactul s-a pierdut după ce armata rusă a capturat Insula Șerpilor, o insulă mică, dar strategică, din Marea Neagră. Insula Șerpilor este situată la 40 de kilometri de granița cu țara noastră, stat membru NATO, mai arată sursa citată.

Militarii ucraineni aflati pe Insula Serpilor, ucisi in confruntari
Militarii ucraineni aflati pe Insula Serpilor, ucisi in confruntari

Toți cei 100 de militari aflați pe Insula Șerpilor au fost uciși

Din nefericire, tot personalul militar ucrainean care păzea Insula Șerpilor a fost ucis în confruntări.

„Inamicul a debarcat unități în zonele operaționale din Bessarabia (n.red. teritoriul ucrainean) și Tavria. După o tentativă eșuată de debarcare și un atac eșuat cu rachete, crucișătorul rusesc Moskva a bombardat Insula Șerpilor”, a anunțat Ministerul Ucrainean al Apărării, ieri seara, înainte de capturarea Insulei Șerpilor.

A cui a fost Insula Șerpilor de-a lungul timpului

Această insulă minusculă, clasificată drept stâncă în sensul Convenției de la Montego Bay privind Dreptul Mării datorită lipsei de surse proprii de apă potabilă, are o istorie turbulentă. De-a lungul timpului Isula Șerpilor a fost în posesia Țării Românești, Principatului Moldovei, Imperiului Țarist, al României, al Uniunii Sovietice, precum și a Ucrainei.

Acum, Insula Șerpilor ar putea juca din nou un rol important în tentativele Rusiei conduse de Vladimir Putin de a sufoca Ucraina. Insula este situată la circa 48 de kilometri de Vâlcov (Vylkove), cea mai apropiată așezare de pe coasta ucraineană, 297 de kilometri vest de Crimeea și 45 de kilometri de țărmurile țării noastre.

Ce formă are Insula Șerpilor

Stânca, care are o formă de X, are în unele locuri 41 de metri deasupra nivelului mării, are o lungime de 1.973 de metri, cu un perimetru neregulat, putând fi străbătută în 40 de minute la pas. Insula este dotată cu un far, o populație de aproximativ 100 de soldați ucraineni, care au căzut victime în confruntări, și câteva oi.

În contextul invaziei lansate joi de Rusia în Ucraina, Insula Șerpilor ar putea fi un obiectiv strategic pentru oficialii militari de la Moscova și Sevastapol, unde se află Flota Mării Negre a Rusiei, modernizată substanțial în ultima perioadă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe