Forțele de ordine au luat măsuri speciale înaintea partidei Universitatea Craiova – U Craiova 1948. Anunțul oficial al autorităților

Sorin Barbu 14.02.2022, 17:21
Forțele de ordine au luat măsuri speciale înaintea partidei Universitatea Craiova – U Craiova 1948. Anunțul oficial al autorităților

Craiova fierbe înaintea meciului dintre cele două echipe rivale din oraș. Fanii se pregătesc de spectacol, pe străzi și în stadion, iar forțele de ordine au luat măsuri speciale pentru a nu exista tensiuni. 500 de jandarmi și polițiști vor veghea în jurul arenei din Bănie.

Măsuri speciale înaintea marelui meci din Craiova

Povestea echipelor de fotbal din Craiova este întortocheată și tare greu de înțeles, de aici și rivalitatea uriașă dintre suporterii celor două formații. Clubul lui Adrian Mititelu a fost dezafiliat și a intrat în faliment, așa că a început un nou drum din Liga 4.

În schimb, clubul înființat de Primăria Craiovei a fost înscris automat în Liga 2 și a avut drept de promovare încă din primul an, iar acum formația patronată de Mihai Rotaru se luptă pentru un loc pe podium în Liga 1, dar și pentru a avea întâietate în oraș.

Cine va fi noul patron al CSA Steaua. Mutare incredibilă în fotbalul românesc
Mihai Rotaru, actualul patron al Universității Craiova

În aceste condiții, nu este de mirare că forțele de ordine se tem că vor exista conflicte, iar autoritățile au mobilizat 500 de jandarmi și de polițiști pentru a ține în frâu fanii care au chef de scandal.

„Pentru desfășurarea în condiții de normalitate a meciului între Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au dispus următoarele măsuri:

Pentru deplasarea în siguranță a suporterilor la și de la stadion și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul municipiului Craiova, recomandăm suporterilor ambelor echipe să respecte regulile stabilite de organizatori și forțele de ordine, să manifeste un comportament civilizat și să vină în sprijinul forțelor de ordine pentru un eveniment fără incidente.

Nu este primul meci la care participăm cu un număr și o amploare atât de mare. Suntem pregătiți pentru astfel de misiuni. La meciul precedent, am păstrat un dialog permanent cu șefii galeriilor. Sperăm ca și de data aceasta comunicarea să fie la fel de bună”, a anunțat Claudia Niță, purtătoarea de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Dolj.

Cel mai așteptat meci din Craiova se va juca, practic, cu casa închisă „Mai sunt aproximativ 1000 de bilete la vânzare, speranța e că până la ora meciului vor fi vândute toate”, spunea spus Mihai Rotaru, la Pro X.

Din cauza restricțiilor legate de pandemia de COVID, pe stadion vor fi 9.000 de spectatori, adică daor 30 la sută din capacitatea arenei „Ion Oblemenco” va fi plină. „Peluza Sud”, cea care susține trupa patronată de Adrian Mititelu, a primit 470 de bilete.

Urmăriți Impact.ro și pe