Ford se ține de cuvânt și fabrică un nou model în România: cum arată și cât costă noul SUV produs la Craiova – FOTO&VIDEO

Alexandru Ioanid 26.06.2019, 11:02
Ford se ține de cuvânt și fabrică un nou model în România: cum arată și cât costă noul SUV produs la Craiova – FOTO&VIDEO

Americanii de la Ford s-au ținut de cuvânt și au decis să fabrice un alt SUV la fabrica din Craiova. Noul model se numește Ford Puma și a fost arătat jurnaliștilor români cu câteva ore înainte ca pozele să fie făcute publice la nivel mondial.

Ford va produce în uzina de la Craiova al doilea model SUV fabricat de americani în țara noastră. Ford Puma devine, astfel, al treilea SUV produs în România, după Dacia Duster și Ford Eco Sport.

Mașina va fi lansată în toamnă, iar asta înseamnă că românii și-o pot comanda din showroom-uri abia spre sfârșitul anului. Deocamdată, americanii nu au dat detalii despre preț, dar primele estimări au apărut pe piață.

Cum arată și cât costă noul Ford Puma produs în uzina de la Craiova

Americanii de la Ford spun despre noul model că dispune de o serie de funcții inovatoare, concepute să îți îmbunătățească plăcerea de a conduce. Este o mașină adaptată noilor tehnologii și are mai multe moduri precum Ford Co-Pilot 360, care ajută la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției.

Acestea includ Tempomatul adaptiv, Sistemul de asistență pre-coliziune și Sistemul de asistență pentru manevre de evitare, toate acestea supraveghează vigilent drumul din față și te avertizează cu privire la potențiale pericole.

Design-ul mașinii amintește puțin de modelele Porsche, în special în zona din față. Forma farurilor pare similară cu cea a modelelor Porsche. Ford Puma este un crossover/sport utility vehicle dezvoltat de compania americană pe platforma lui Fiesta, fiind un automobil de clasă B (subcompact), cu trăsături specifice acestei clase în continuă expansiune.

Modelul Ford Puma vine și cu o premieră. În portbagaj, în spațiul destinat roții de rezervă, a fost amplasată o cutie similară unei chiuvete. Acolo pot fi transportate mai multe obiecte, iar cutia se poate curăța ușor, ținând cont că are și un dop, pe unde se poate scurge apa.  Ford nu a anunțat încă prețul de pornire pentru noul model, dar specialiștii din piață susțin că ar putea costa undeva la 17.000-18.000 de euro.

Ford Puma va fi produs, deocamdată, doar în uzina de la Craiova și va fi destinat doar pieței europene.

Urmăriți Impact.ro și pe