Folosirea corectă a măștii de păr. Ce mască alegeți

Ileana Mlădinoiu 17.08.2020, 19:40
Folosirea corectă a măștii de păr. Ce mască alegeți

Indiferent de natura lui, părul necesită o îngrijire aparte, însemnând repararea în cazul în care s-a deteriorat în timp, precum și hrănirea . Ne punem întrebarea dacă știm să optimizăm procesul de aplicare a unei măști de păr (a nu se confunda cu balsamul). Mai întâi, trebuie să alegem masca potrivită, în funcție de tipul de păr: gras, uscat, subțire, vopsit și să o introducem în rutina capilară.

Cum se folosește corect masca de păr

De reținut că niciodată nu vom aplica o mască pe părul nespălat. După spălare, este indicat ca acesta să fie bine șters/zvântat. Distribuiți uniform crema pe toată lungimea părului, folosind un pieptene cu dinți rari, amestecând produsul prin aducerea lui de la rădăcină spre capete. Apoi, ca efectul să fie cel dorit, acoperiți-vă capul cu un prosop cald timp de minimum 10 minute sau 20 (depinde de nevoile fibrei capilare). Înainte de a clăti bine, emulsionați părul cu puțină apă călduță.

Măștile sunt utilizate cu o frecvență diferită, după cum este necesar. Ideal, o mască ar trebui aplicată după fiecare șamponare, dar o dată pe săptămână este un ritm normal. În plus, dă posibilitatea alternării cu tratamentele profesionale de tip „leave-in”. Pe de altă parte, pentru cei care au părul foarte uscat, mai ales creț sau ondulat, este bun un tratament șoc. Prin urmare, se recomandă să folosiți o mască după fiecare șamponare.

Pe durata aplicării măștii, evitați pieptănarea părului. În caz contar, fibra nu mai poate absorbi ingredientele de care are nevoie pentru refacere.

O mască de păr îți poate înfrumuseța podoaba capilară
O mască de păr îți poate înfrumuseța podoaba capilară

Ce mască alegeți pentru diverse tipuri de păr

1.Masca pentru păr vopsit

Idealul este, așadar, să optați pentru o mască “dedicată” părului vopsit, astfel încât culoarea să se estompeze cât mai puțin. Dar puteți folosi și o mască pentru părul uscat dacă o aveți deja la îndemână, concentrându-vă asupra vărfurilor firelor care tind să se usuce mai repede decât restul părului.

2.Măști pentru păr uscat, creț sau ondulat

Dacă aceste tipuri de păr suferă de o lipsă de hidratare, șampoanele pentru păr uscat sunt un prim pas, însă cel mai bine este să le suplimentați cu o mască hrănitoare. Pentru un rezultat satisfăcător, lăsați masca pe păr timp de aproximativ zece minute, astfel încât să poată pătrundă în profunzime. De asemenea, folosiți măști pe bază de keratină, care sunt deosebit de eficiente pentru a oferi hrană durabilă fibrei capilare.

3.Măști pentru păr gras

Dacă părul tinde să se îngrașe rapid, folosiți măști pe bază de argilă verde. După care puteți opta pentru o mască specifică, ce se aplică pe scalp, spre a evita secreția abundentă de sebum.

4.Măști pentru păr fragil

Măștile pot îngreuna părul. De aceea, nu sunt foarte recomandate pentru îmbunătățirea părului fin. Pentru a-i acorda îngrijirea necesară, folosiți o mască pentru păr uscat pe care o aplicați numai la jumătățile și capetele firelor de păr, lăsând-o să acționeze câteva minute.

Ca ultim truc

Pentru a vedea efectele benefice ale măștii de păr, lăsați-o să acționeze înfășurându-vă părul într-un prosop cald. Acest lucru va ajuta agenții activi să pătrundă în păr.

Urmăriți Impact.ro și pe