Focare de coronavirus într-un liceu din Craiova. Numărul elevilor testați pozitiv crește alarmant

Elena Avramescu, Ana Chivu 26.01.2022, 10:32
Focare de coronavirus într-un liceu din Craiova. Numărul elevilor testați pozitiv crește alarmant

Într-un liceu din Craiova au fost testați ieri toți elevii, astfel că au fost descoperite nu mai puțin de 19 noi cazuri de infectare în cele patru clase existente. Inspectoratul Şcolar Judeţean Doj a primit, până acum, un număr de 310.800 de teste de salivă, iar de ieri a început distribuirea lor către unităţile şcolare.

Focare de coronavirus într-un liceu din Craiova

În acest sens, elevii din școlile din Dolj au primit ieri câte trei teste fiecare, după cum a anunțat inspectorul școlar.

„Am primit 310.800 de teste la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Am distribuit 292.000 de teste şi mai avem o rezervă de 18.800 de teste pentru situaţii în care şcolile mai au nevoie. Sunt cam trei teste pentru fiecare elev. Am dat şcolilor şi câteva teste de rezervă”, a spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

În același timp, și seminarul Teologic din Craiova și-a testat toți elevii și au fost descoperite 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor.

„La Seminarul Teologic din Craiova au testat în această dimineaţă(nr-ieri) şi au ieşit 19 elevi pozitivi. Dacă vineri erau trei cadre didactice şi un elev potzitiv, în această dimineaţă(nr- marţi 25 ianuarie) au fost depistaţi 19 elevi pozitivi”, a mai spus inspectorul şcolar general, Daniel Ion.

Focare de coronavirus intr-un liceu din Craiova
Elevi intr-o clasa la liceu

Din informațiile prezentate până acum, s-a aflat că până vineri, au fost înregistrate 233 de cazuri de elevi infectaţi cu coronavirus în județul Dolj şi 84 de cazuri la angajaţii din şcoli. Ieri, la nivelul judeţului Dolj erau peste 400 de copii confirmaţi cu COVID-19.

În această săptămână va începe testarea elevilor împotriva COVID-19. Conform Edupedu.ro, Ministrul Educației a dat asigurări că până la începutul acestei săptămâni vor ajunge în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

În plus, secretarul de stat Sorin Ion a declarat tot săptămâna trecută că prima testare Covid-19 din școli se va putea realiza marți sau miercuri, iar acestea vor fi ambalate individual sau câte două.

„Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri. Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”.

Sunt două scenarii reglementate de noul ordin al miniștrilor Educației și Sănătății. Scenariul 1 se referă la prezență fizică, unde rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult de 75%, iar scenariul 2, cel cu școală online, unde rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 este de peste 75%.

Urmăriți Impact.ro și pe