Florin Roman chemat la Ora Guvernului. Ionuț Moșteanu: „Ar fi trebuit demis în secunda doi”

Gabriela del Pupo 13.12.2021, 12:57
Florin Roman chemat la Ora Guvernului. Ionuț Moșteanu: „Ar fi trebuit demis în secunda doi”

USR îl cheamă pe Florin Roman la Ora Guvernului. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. El este așteptat să dea explicații nu pentru activitatea sa la conducerea ministerului ci pentru acuzațiile de plagiat privind o lucrare de cercetare pe care ministrul o avea trecută în CV ca singură legătură privind competențe în digitalizare.

„Florin Roman şi-a plagiat lucrarea de masterat”

„USR îl cheamă pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, la Ora Guvernului, luni, 20 decembrie 2021, pentru a da explicații cu privire la acuzațiile de plagiat care i se aduc.

Cercetarea și digitalizarea României au încăput, odată cu învestirea noului guvern, pe mâinile unui plagiator. Florin Roman şi-a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte, iar PNL și PSD susțin un plagiator în funcția de ministru.
Florin Roman și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, însă aceasta nu poate fi găsită nici la editură, nici la Biblioteca Naţională.

Florin Roman a declarat că el n-a ajuns „ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru”. Totodată, el a afirmat că este un avantaj că nu are „legătură cu acel domeniu”.” transmite USR

Vicepreședintele Ionuț Moșteanu îi cere premierului Nicolae Ciucă să ia măsuri ferme în acest caz și să îl demită pe ministrul Digitalizării. De altfel și Dacian Cioloș i-a cerut premierului același lucru.

„Ştim cu toţii discuţia din spaţiul public privind plagiatul domnului Roman. Din punctul nostru de vedere, dânsul nu are ce căuta în fruntea acelui minister. Ar fi trebuit demis în secunda doi de către premierul Ciucă şi, din punctul nostru de vedere, Klaus Iohannis ar fi trebuit să aibă un cuvânt de spus în momentul în care Florin Roman a fost propus ministru”, a declarat vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu.

„Acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”

Nicolae Ciucă a declarat că așteaptă ca autoritățile să se pronunțe în acest caz. Florin Roman susține că nu este vorba de plagiat ci doar de utilizarea unei surse bibliografice.

Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică, ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a scris Roman pe Facebook.

Ministrul consideră că este victima unui atac menit să îl discrediteze.

La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ sa dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspund la acuzaţii nefondate”, spunea Florin Roman în urmă cu câteva zile.
Urmăriți Impact.ro și pe