Florin Piersic, apariție rară la aproape 87 de ani. Cum arată acum actorul

Anca Manolica, Cristian Botez 06.12.2022, 17:32

Florin Piersic este, fără dar și poate, unul dintre cei mai mari actori ai României. Ajuns la aproape 87 de ani, marele artist nu se dă prea ușor plecat de pe scenă, acolo unde și-a petrecut mare parte din viață. Așadar, ori de câte ori are ocazia, el se întoarce cu mare drag la cea mai mare iubire a sa, teatrul. Iată cum a fost surprins recent îndrăgitul actor.

Florin Piersic, apariție rară la aproape 87 de ani

Unul dintre cei mai îndrăgiți și talentați actori din România, Florin Piersic va împlini luna viitoare 87 de ani. Dar asta nu îl impiedică să fie încă activ pe marile scene ale teatrelor. El rezistă în lumina reflectoarelor și reușește să își încânte spectatorii cu rolurile sale impecabile.

Ajuns la o vârstă venerabilă, marele artist nu poate renunța la marea lui pasiune, actoria, teatrul fiind locul unde Florin Piersic s-a simțit, întotdeauna, ca acasă. Un profesionist desăvârșit, care își respectă cu sfințenie meseria, marele actor își promovează intens piesele de teatru, recent fiind prezent în capitala Austriei, acolo unde protagonistul filmului Haiducii lui Șaptecai a jucat alături de Medeea Marinescu în opera „Străini în noapte”.

Florin Piersic
Florin Piersic

Cum a fost surprins la Viena

Așadar, recent, el a susținut un spectacol la Viena, acolo unde s-a întâlnit și cu Mirela Retegan, fondatoarea trupei Gașca Zurli. Cazați la același hotel, cei doi s-au fotografiat împreună, iar fanii au avut ocazia să vadă fotografii recente cu îndrăgitul actor.

„Cum e să ajungi la hotelul din Viena și să te întâmpine Florin Piersic cu întrebarea:
– Ce faci domnișoară? La cei 20 de ani ai tăi te miști ușor, nu ca mine la 100.

Adorabil maestrul. Extrem de disponibil și cu chef de glume. Astăzi avem spectacol la Viena. Noi dimineața, la matineu și domnia sa cu Medeea Marinescu seara, „Străini în noapte“.

Avem împreună cu câteva trupe din România, același impresar care se ocupă de organizarea de spectacole, așa că petrecem deseori timp împreună cu cei mai mari artiști ai României. „Domnișoara Mirela” vă urează o duminică minunată.”, a scris Mirela Retegan pe pagina sa de Facebook.

De-a lungul carierei sale impresionante, Florin Piersic a jucat în zeci de filme și piese de teatru, fiind decorat pe 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Citește și: Regretul care îl macină pe marele Florin Piersic la 86 de ani. Actorul a mărturisit peste ce dorință arzătoare nu poate să treacă. „Nu am avut această ocazie”

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...