Florin Piersic a avut un Crăciun de neuitat. Cum a ajuns să fure o rață și ce s-a întâmplat după

Ana Anitoiu 25.12.2020, 10:31
Florin Piersic a avut un Crăciun de neuitat. Cum a ajuns să fure o rață și ce s-a întâmplat după

Florin Piersic a avut un Crăciun de neuitat, într-unul dintre anii în care a petrecut această sărbătoare alături de mama lui. Marele actor a povestit cum a ajuns să fure o rață. Ceea ce s-a întâmplat după aceea a fost incredibil.

Cum a ajuns Florin Piersic să fure o rață

Îndrăgitul actor Florin Piersic a povestit ce Crăciun de neuitat a petrecut, la Cluj, în urmă cu mulți ani. Atunci, în ajunul Crăciunului, actorul a mers la colindat la vecini, pe străzile din cartierul Andrei Mureșan, și s-a întâmplat să fure o rață, deși nu ducea lipsă de nimic. Tatăl lui era medic veterinar, avea spitalul lui și era și șeful abatorului.

„Întotdeanua, în seara de Crăciun mergeam la colindat la vecinii de pe străzile din cartierul Andrei Mureşan. Am ajuns acolo pe strada Vulcan nr. 5, n-am să uit niciodată. Era o familie, Popper. Ăia: «Vai, a venit Florinel cu colindătorii». Noi, hai să cântăm: «Trei păstori se întâlniră…». Eu, cu acordeonul, ei, cu vocile. Ei stăteau mai subţire cu vocile. Eu, cu acordeonul, le ţineam tare hangul. Şi, la un moment dat, n-am de lucru…Vă daţi seama, eram băiatul doctorului veterinar Ştefan Piersic din Cluj, care avea şi spitalul lui, unde este acum Biserica Sfântul Petru în Cluj (…) Plus că era şi şeful abatorului. Nu duceam eu lipsă de nimic (…) Şi văd o raţă pe dulap. Ăştia pregătiseră raţa pentru musafiri, vă daţi seama. Şi-i spun lui Bubu: «saltă raţa!». E prima şi ultima dată când am furat ceva (…) Au luat raţa (cei cu care colinda, n.r.) şi-au băgat-o în cutia de la acordeon. Şi-am plecat. Ăia: «Vă mulţumim! Ce să vă dăm?» Noi: «Nu ne daţi nimic». Ne simţeam cu musca pe căciulă pentru că am furat raţa”, a povestit Florin Piersic.

Florin Piersic a avut un Craciun de neuitat. Cum a ajuns sa fure o rata si ce s-a intamplat dupa
Florin Piersic

Ce s-a întâmplat după ce mama lui Florin Piersic a aflat că actorul a furat o rață

Apoi, ajuns acasă, Florin Piersic a fost prins cu rața-n sac chiar de mama lui. Ea aflase că familia Popper rămăsese fără rață, după ce a primit colindători de Crăciun, și l-a întrebat pe marele actor dacă este vinovat. Apoi a urmat o rușine de nedescris pentru îndrăgitul artist.

”Când ajung acasă, mama îmi zice: «Florinel, voi aţi colindat la familia Popper?» Zic: «Da». Mama: «Şi voi aţi furat de acolo o raţă?». Spun: ‘Da, mamă’. Mama: «Cum ai putut, mă? Te rog să o duci înapoi!». Zic: «Da’ mi-e ruşine». Mama: «Nu, o duci înapoi!»… Am luat raţa şi l-am pus pe unul din băieţi, pe Tutu (să o înpoieze), să spună că am luat-o, dar nu ne-am atins de ea”, a mai povestit Florin Piersic.

Florin Piersic, mesaj emoționant, în contextul pandemiei de coronavirus

Marele actor, care a împlini vârsta de 85 de ani pe data de 27 ianuarie 2021, a transmis în urmă cu ceva timp un mesaj emoționant, pentru toți românii. El a inclus în mesajul său două cuvinte pe care a mărturisit anterior că le iubește. Acestea sunt ”iubire” și ”speranță”. În plus, Florin Piersic, căruia trecerea anilor nu i-a răpit voia bună și energia, i-a reamintit publicului său că inima lui îi aparține.

”Aproape întreagă, inima mea, vă aparține. Vă doresc, să dea Dumnezeu să fie așa, un an bun, cu sănătate și cu speranță, nu uitați. Sunt, rămân și când nu o să mai fiu, al dumneavoastră. La mulți ani!”, a spus Florin Piersic în cadrul unui interviu pentru TVR Cluj.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...