Florin Condurățeanu, poveste tragică de viaţă. Cum i-au murit părinţii la doar 10 luni distanţă: “Eram la facultate. Lui tata i-am ţinut limba să nu şi-o înghită”

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 22:19
Florin Condurățeanu, poveste tragică de viaţă. Cum i-au murit părinţii la doar 10 luni distanţă: “Eram la facultate. Lui tata i-am ţinut limba să nu şi-o înghită”

Florin Condurățeanu a murit, luni, 28 iunie, răpus de un stop cardio-respirator. Celebrul jurnalist, mereu cu zâmbetul pe chip, ascundea, de fapt, o poveste tragică de viață. Cum i-au murit părinţii la doar 10 luni distanţă.

Florin Condurățeanu, poveste tragică de viaţă

În spatele unui chip zâmbitor se ascunde, de multe ori, o suferință uriașă, ținută departe de ochii celor străini. Florin Condurățeanu a dus în suflet o poveste tragică de viață. Și-a pierdut ambii părinți, la vârsta la care avea mare nevoie de ei, la distanță de doar zece luni.

Jurnalistul a povestit că ambii săi părinți au murit la același spital, la mai puțin de un an distanță. Pierderea lor a comparat-o cu o pasăre ce este împușcată în aripă. Tatăl său scăpase de pe front, însă unchiul său a fost prizonier o perioadă lungă în Siberia. Traumele suferite pe front, grija pentru frate, toate și-au pus amprenta asupra sanătății bărbatului. S-a îmbolnăvit de inimă.

„La Fundeni mi-au murit ambii părinţi, la distanţă de zece luni. S-au iubit foarte mult. Când ţi-au murit părinţii simţi că ai fost împuşcat în aripă. Tata era conferenţiar la Mina Minovici. A scăpat de pe front, fratele lui a stat mult timp prizonier în Siberia.

Tata s-a îmbolnăvit de inimă şi din insuficienţa cardiacă a făcut edem pulmonar. Îşi pierdea cunoştinţa. I-am ţinut limba să nu şi-o înghită. La spital l-au îngrijit teribil, dar, a doua zi, când m-am dus să-l vizitez făcuse stop cardiac. Eram în primul an de facultate”, povestea Florin Condurățeanu.

Florin Condurateanu
Florin Condurateanu

„Mama a făcut atac cerebral stând de vorbă cu mine”

Zece luni mai târziu, când șocul pierderii tatălui era încă viu în sufletul tânărului Condurățeanu, soarta îi dădea o nouă lovitură. Mama sa a suferit un atac cerebral chiar în timp ce stătea de vorbă cu el. După șase zile în care a stat în comă, în spital, s-a stins din viață.

„Mama mea, care avea o funcţie importantă pe linie economică la Fundeni, a făcut, de la tensiune, un atac cerebral stând de vorbă cu mine. Vorbeam cu ea şi vedeam cum îi împietreşte gura. Am chemat salvarea şi m-am dus la spital. A stat şase zile în comă. Au murit amândoi acolo. Eu i-am luat de acolo”, a povestit Florin Condurățeanu la Antena Stars.

Florin Condurățeanu s-a stins din viață, răpus, din primele informații, de un stop cardio-respirator, la fel ca tatăl său. Anunțul a fost făcut de Mihai Gâdea:

„Colegul şi prietenul nostru, unul dintre cei mai minunaţi oameni pe care i-am cunoscut vreodată, Florin Condurăţeanu, a încetat din viaţă. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut şi lucrat cu foarte mulţi oameni. Nu am întâlnit pe nimeni ca Florin Codurăţeanu. În urmă cu puţin timp am aflat că scumpul nostru coleg şi prieten a intrat în şoc cardio-respirator şi cu toţii am sperat ca Florin Condurăţeanu, aşa cum a învins întotdeauna, în profesie, în viaţă, să învingă şi în această seară. Dar bătălia aceasta iată, nu a câştigat-o.”

Urmăriți Impact.ro și pe