Florin Cîțu, vizită de lucru în SUA. Este prima a unui președinte al Senatului în ultimii zece ani

Beatrice Dumitru 22.03.2022, 13:23
Florin Cîțu, vizită de lucru în SUA. Este prima a unui președinte al Senatului în ultimii zece ani

Președintele Senatului Florin Cîțu va merge într-o vizită de lucru în SUA, prima efectuată în ultimii zece ani de un preşedinte al Senatului României, în fruntea unei delegaţii reprezentative. Vizita la Washington va avea loc în perioada 24-30 martie și sunt programate întâlniri cu reprezentanţi ai Parlamentului SUA, ai mediului de afaceri, dar și cu comunitatea românească din zonă.

Florin Cîțu pleacă în vizită în SUA

Vizita în SUA a delegației României condusă de președintele Senatului, Florin Cîțu, are ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu America, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO.

Florin Cîțu și delegația României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanţi ai Senatului şi ai Camerei Reprezentanţilor SUA, dar și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat. De asemenea, pe agenda discuţiilor se află dialogul parlamentar activ între Parlamentul României şi Congresul SUA, cu poprivire la aderarea ţării noastre la programul Visa Waiver.

Florin Cîțu, vizită de lucru în SUA. Este prima a unui președinte al Senatului în ultimii zece ani
Florin Cîțu, primul președinte al Senatului care merge în vizită în SUA în ultimii zece ani.

Vizita de lucru în Statele Unite ale Americii, prima efectuată în ultimii 10 ani de un preşedinte al Senatului Românei, în fruntea unei delegaţii reprezentative, are ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relaţia bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic şi apartenenţa la NATO”, se arată într-un comunicat al Senatului.

Cine face parte din delegația României

Delegaţia Senatului României va avea întâlniri și cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din SUA şi ai comunităţii române din zonă. Vor fi dezbătute teme privind relaţia bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic şi parlamentar, economic şi de securitate, precum şi proiecte internaţionale.

Florin Cîţu va fi însoţit în SUA de senatorii Robert Cazanciuc şi Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu şi Roberta Anastase (PNL), Ion Narcis Mircescu (USR), Lorand Turos (UDMR).

Urmăriți Impact.ro și pe