Florin Cîțu va candida la șefia PNL. De ce s-a înscris în cursă împotriva lui Ludovic Orban. ”Voi câștiga, nu există altă variantă”

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 30.05.2021, 11:09
Florin Cîțu va candida la șefia PNL. De ce s-a înscris în cursă împotriva lui Ludovic Orban. ”Voi câștiga, nu există altă variantă”

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat că va candida la șefia PNL. Premierul a explicat de ce a ales să se înscrie în cursa pentru conducerea Partidului Național Liberal, împotriva lui Ludovic Orban, actualul lider al formațiunii.

Cum și-a anunțat Florin Cîțu candidatura la șefia PNL

Premierul a declarat că va candida la șefia PNL într-o conferință de presă la sediul partidului din Modrogan, cu o oră înainte de a începe ședința Consiliului Național. Prim-ministrul a făcut anunțul în prezența mai multor lideri importanți ai formațiunii, miniștri din Guvern sau parlamentari liberali.

”Colegi liberali, dragi români, mulțumesc că sunteți alături de mine când fac acest anunț important pentru partid, pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru șefia Partidului Național Liberal. Le mulțumesc liderilor puternici din PNL care au crezut în mine și care astăzi mă susțin în decizia mea. Sunt un liberal convins, un om care a trăit toată viața după principiile liberale. Doar liberalismul salvează România”, a spus Florin Cîțu.

Florin Citu va candida la sefia PNL. De ce s-a inscris in cursa, impotriva lui Ludovic Orban
Florin Citu

Motivul pentru care Florin Cîțu candidează la șefia PNL

De asemenea, Florin Cîțu a precizat de ce a decis să candideze la șefia PNL împotriva lui Ludovic Orban, actualul lider, care a anunțat că își dorește un nou mandat. Premierul a spus că va câștiga și că nu există o altă variantă.

”O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare.”, a mai declarat Florin Cîțu.

Potrivit deciziei Biroului Executiv Național, data propusă pentru organizarea Congresului PNL este 25 septembrie. Însă, stabilirea datei oficiale, precum și convocarea Congresului se află pe ordinea de zi a  Consiliului Național ce are loc duminică în Grădina de vară Herăstrău (Amfiteatru) a Teatrului ”Constantin Tănase” din București.

”În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a spus actualul președintele PNL. Vezi AICI ce a declarat Ludovic Orban referitor la alegerile prezidențiale!

Urmăriți Impact.ro și pe