Florin Cîțu preia Ministerul Sănătății. Până când va fi interimar

Ana Anitoiu 14.04.2021, 19:55
Florin Cîțu preia Ministerul Sănătății. Până când va fi interimar

Premierul Florin Cîțu preia ministerul Sănătății, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu. Palatul Cotroceni a anunțat miercuri că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul. Iată până când va fi prim-ministrul interimar în această funcție, după ce a primit un refuz din partea vicepremierului Dan Barna.

Florin Cîțu preia ministerul Sănătății. ”Am avut deja o discuție în minister”

Prim-ministrul a anunțat că preia interimatul la Ministerul Sănătății după ce Dan Barna a refuzat funcția. Premierul a precizat că îl va înlocui pe Vlad Voiculescu până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru.

”Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna am făcut o nouă propunere în persoana mea. Preiau ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă propunere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile.”, a anunțat, într-o scurtă conferință de presă la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu.

Florin Citu preia ministerul Sanatatiii. Pana cand va fi interimar
Florin Citu

Florin Cîțu, după ce a preluat interimatul la Ministerul Sănătății: ”Rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă”

De asemenea, Florin Cîțu a anunțat că joi va avea loc o ședință de Guvern și că sunt mai multe acte normative ce trebuie să fie adoptate și nu mai pot fi amânate, dintre care unele de la ministerul Sănătății. Însă, miniștrii USR PLUS ar putea refuza să participe la ședința de guvern. Dan Barna a anunțat miercuri că premierul nu mai are susținerea alianței, după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu.

”În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea o şedinţă de Guvern, adică sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîţu.

Dan Barna, despre Florin Cîțu: ”Nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”

Vicepremierul Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. El a precizat că decizia premierului a fost ”unilaterală” și ”imatură politic”.

”Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată. Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS. Acest guvern funcționează, acest guvern există, vom avea o ședință în coaliție pentru a vedea cum vom funcționa în continuare”, a spus Dan Barna, precizând că a avut o discuție și cu președintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...