Florin Cîțu n-a renunțat la ideea de a fi premier. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Dacian Cioloș

Ioana Bucur 03.11.2021, 17:55
Florin Cîțu n-a renunțat la ideea de a fi premier. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Dacian Cioloș

Cîțu, Ciucă, iar Cîțu? Se pare că președintele PNL nu a renunțat la ideea de a fi premier al României. Ce s-ar fi întâmplat miercuri la întâlnirea cu Dacian Cioloș.

Florin Cîțu se vrea în continuare premier

După ședința de luni seară a liderilor PNL, liberalii au decis ca premierul desemnat de la acea vreme, Nicolae Ciucă, să își depună mandatul, iar negocierile pentru formarea unei noi majorități să fie reluate și „flexibilizate”.

Miercuri, Florin Cîțu s-a întâlnit cu fostul partener de guvernare, președintele USR.

„Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei. (…)

Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a spus Florin Cîțu, după discuțiile cu cei de la USR, dând de înțeles că există șansa refacerii coaliției de guvernare.

Doar că, în spatele ușilor închise, discuțiile ar fi fost altele. Potrivit jurnaliștilor de la Hotnews, le-ar fi cerut liderilor USR să-l susțină în continuare pentru funcția de premier însă a fost refuzat, partidul lui Dacian Cioloș păstrându-și poziția.

Florin Cîțu n-a renunțat la ideea de a fi premier. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu Dacian Cioloș
Florin Cîțu

Cum ar arătă un al doilea Guvern PNL-USR-UDMR

Aceeași sursă dezvăluie că, după ce dorința de a redeveni premier al României i-a fost refuzată, Cîțu ar fi spus că, în aceste condiții, PNL nu ar accepta intrarea în Guvern a vechilor miniștri USR.

După întâlnirea de miercuri, întrebat dacă USR va primi aceleaşi portofolii în Guvern ca in iarnă, Florin Cîţu a spus: „Vom negocia, dar sunt şanse mari să se primească”.

Cât despre posibilitatea de a avea un premier de la UDMR, Cîțu a spus:

„Este un partid care face parte din coaliţie. Dacă vom fi de acord să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire va fi şi UDMR. De fiecare dată când a fost la consultările de la Cotroceni, UDMR a venit cu o propunere de premier. Şi prima oară a fost UDMR cu o propunere de premier. Este normal să meargă un partid cu propunere de premier”, a spus el.

Tot miercuri, președintele PNL a declarat că matematic, ar exista o majoritate PNL-USR-UDMR în Parlament care să susţină Executivul şi fără grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi că, încă nu a discutat cu liderul acestui grup Varujan Pambuccian.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...